2023-06-30 109 瀏覽
我地今次試佐幾款野,前菜先係呢個西班牙名物既Iberico Bellota Jamon 50 month,係伊比利亞黑毛豬火腿,被譽為最靚既火腿😏今日食呢隻係專為亞洲製作既火腿,無咁咸,但都好多油香,立立令,煙煙韌韌,好入味好好食(^^)主菜方面有韓牛,Korean 1++ Ribeye,近期新興靚牛😬牛扒煎得僅僅熟,牛味好濃,肉質軟腍,用暖暖地既喜馬拉雅鹽塊調味,仲有香菜醬油醋汁沙拉,唔油膩之餘有啲清新,出色(^o^)/除佐牛就仲有意粉,Hokkaido Uni Angel Hair,好高級既意粉🤫天使麵麵質好好,好掛汁,用龍蝦高湯同海膽泥去煮,好濃海鮮味,仲有啲草莓添,酸酸甜甜,好味(^。^)另外仲有兩個菜式唔記得叫咩名啦🙈一個係蝦,蝦好似係龍蝦仔咁,好鮮甜;另一個有激多海膽,同啲醬一齊好好食呀。