2015-11-19
不嬲都最鍾意燒燒燒,大愛既日燒食得多,串燒都自己落手落腳燒,就係第一次。呢度環境幾好,有個爐俾你自助咁將點完既食物燒黎食!由於成個爐係面前,所以坐落有少少焗促。個爐用左日本火山石,特別既發熱線令食物可以燒得好平均,調味料一共有三款,酸辣汁,玫瑰花醬,日式照燒汁!
牛舌心牛味不濃,但就相當嫩且帶汁,燒得半生熟咁,粉紅效果,好吸引!金菇肥牛卷牛肉半肥瘦,加上爽口金菇,好有0趙口,加上酸辣汁,感覺最襯。免治雞肉卷雞卷內有我意料之中的軟骨,每口食到索索聲,我自己加上照燒同玫瑰醬汁,甜甜地咁唔錯!扎幌八爪魚餅口感味道更似魚餅,雖然中間都見到有八爪魚粒粒的,但沒太大驚喜。流心芝士年糕同平時食開既炸芝士年糕好唔同,白色的燒好係金黃色的,好香而且比炸既更健康,外層年糕好軟熟,芝士不多但好濃味,超得!大蔥雞肉串雞肉好快熟,我手勢不錯,當然個爐應記一功,雖然燒得ok,但原來我失手,肉中間有些少0鞋!燒生蠔燒完有點小巧,但挺有鮮味的。牛仔肉肉質細嫩,薄切切的,肉有光澤,口感不錯。芝魚丸呢個好得意,第度無食過,燒燒下d芝士醬已經咇曬出黎,雖然白色外表平平無奇。留意燒好要即食,否則外層會有點硬,雖然燒時咇了汁,
牛舌心
金菇肥牛卷
免治雞肉卷
扎幌八爪魚餅
流心芝士年糕
大蔥雞肉串
燒生蠔
燒完有點小巧,但挺有鮮味的。
牛仔肉
肉質細嫩,薄切切的,肉有光澤,口感不錯。
芝魚丸
呢個好得意,第度無食過,燒燒下d芝士醬已經咇曬出黎,雖然白色外表平平無奇。留意燒好要即食,否則外層會有點硬,雖然燒時咇了汁,但實情內容並不多芝士,也不太有芝士味。
青口
味道不過不失,不太特別,可以不點也沒損失。
黑豚腩片,肥肉部分挺香,油脂份佈夠均勻,厚薄切得恰好,完全不覺膩!
牛肩肉,比牛仔塊要厚,肉味超濃呀,愛牛人仕不可錯過。
餐廳食物質素有返咁上下,而且環境夠得意,首次自己燒串燒,沒有失望,仲充滿信心咁燒左好多黎食tim,一切要歸功個不可多得既靚爐!!