2012-06-01 19 瀏覽
去到今個月最後一日多謝老細的日子, 本來去老細朋友間鋪頭食, 但人地咁岩有私人PARTY BOOK左就打算行去I SQUARE 老細另一個朋友的拉麵鋪食, 但經過大戶屋就入左去試我點左個定食, 老細點左喬麥麵, 小食同SUSHI......1. 喬麥麵: 老細NO COMMNET, 不過不失. 見佢餐仲有一個茶碗蒸, 望落應該OK2. 黑豆鹿尾菜滷味: 有黑豆, 唔會過硬或過淋, 有咬口. 黑色一條條的係海澡, 本上落左少少甜SOY SAUCE, 好味又健康3. 鯖魚SUSHI: 已經燒好的鯖魚去骨壓落SUSHI飯上面, 飯一夾就散, 鯖魚欠缺燒的香味, 但都食到半溶魚油香. 可惜, 魚係凍的. 4. 柚子醬麵豉燒鯖魚定食($98) 有一碗麵豉湯, 雖然只得海帶豆腐, 但勝在夠熱 一小碟潰物, 2件羅白2件青瓜, 入口苦澀, 特別係羅白, 所以1件羅白被我放棄了有一碗黑豆海帶, 配甜SOY SAUCE, 無理由清唔哂燒花魚好香, 皮燒得好令好脆, 外邊的魚肉被本身的油輕蓋, 色澤帶油光. 肉質無鯖魚咁實, 但又唔會好似平時食的大6魚咁淋, 個人幾鐘意. 用麵豉醬燒咸咸地, 沾上酸酸的柚

2. 黑豆鹿尾菜滷味

4. 柚子醬麵豉燒鯖魚定食($98)

有一碗麵豉湯, 雖然只得海帶豆腐, 但勝在夠熱

有一碗黑豆海帶, 配甜SOY SAUCE, 無理由清唔哂

燒花魚好香, 皮燒得好令好脆, 外邊的魚肉被本身的油輕蓋, 色澤帶油光. 肉質無鯖魚咁實, 但又唔會好似平時食的大6魚咁淋, 個人幾鐘意. 用麵豉醬燒咸咸地, 沾上酸酸的柚子醬, 好正

但呢個餸黎送白飯, DRY左D, 搞到我係咁飲茶

2個人280幾落樓, 我覺得我叫我定食好食, 價錢都OK. 喬麥麵$88就好貴
服務唔錯, 幾有禮貌
黑豆鹿尾菜滷味
鯖魚SUSHI