2020-01-07 55 瀏覽
OPPA 燒肉次次食完過一頭半個月都硬係想再食… 因為除左抵食之外,D質素真係好高! 呢日又黎到旺角既OPPA, 都係事前先BOOK 位,因為都驚冇位要等, 未夠7點都坐滿左大半間鋪,真係好難唔BOOK! OPPA 正既原因係佢D 裝修都好人性化, 條吸煙既管可以拉上拉落黎吸走D煙, 咁樣你就唔會俾煙攻到, 而張椅又係可以打開個蓋放番D袋入去,咁又唔怕個袋吸哂燒肉味又唔駛放地下整污糟! 因為想食海鮮同牛既關係,我地主攻呢兩樣, 同埋食其實佢D二人餐或者係餐既野係好抵, 大家到時真係睇定計哂數先叫咁就最抵啦~ 我地叫狙4太子,海蝦,鵝肝同和牛拼盤,原本仲想叫啤酒但驚飲埋唔駛食所以都係飲茶解滯算~~ 4太子其實即係扇貝,4即係有四粒,扇貝會配上蒜蓉同牛油,建議離殼就咁放落去燒,咁樣會好D,快D 熟,如果放埋個殼落去應該有排都唔熟~ 鵝肝就好快熟,要係咁睇火又唔好成日反~ 最好燒到個皮脆脆地就最理想!~~~~ 好正呀!海蝦相對上就有少少失色,本身以為好大隻點知唔係~ 不過都好鮮味既~! 和牛拼盤真係必點,有哂牛既咁多個部份, 真係充滿油香,兩個人食一個拼盤真係絕對可以應付到! 值得一讚既係

值得一讚既係佢既蛋都係真係相當唔錯,第一次唔駛錢,再加就加18$一次, 如果唔係咁飽我地真係會再加, 泡菜都好正!!! 店員仲不斷主動加! 100分!!!!!!!!