2024-03-28 30 瀏覽
餐廳座位闊落舒適,中間嘅擺設好可愛,QQ豬仔,會唔會唔捨得食豬肉㗎。店面面積頗大,仲有房間,可以容納多人一齊燒烤。餐牌有set,有散點,睇落都唔錯。重點係老闆娘話食材係韓國空運過來,夠哂新鮮。前菜6小碟同平時韓國餐廳食開嘅,有少少唔同,特別喜歡魷魚同爽脆蒜芯。濟洲豬腩肉老闆娘友善,為我地燒豬腩肉。豬腩肉層次分明,紋路清晰。燒烤時,油香撲鼻,豬腩肉油脂融化,使肉質更加嫰滑。點上濟洲魚汁,鮮味更突出。老闆娘仲介紹左新食法,就係用片酸蘿蔔包住腩肉,不但酸甜清爽,層次口感多左,而且減少油膩感,比常食嘅包生菜,更美味。濟洲豬頸肉無腩肉咁有層次,但就比較大塊同厚身,外層煎得少少金黃色,點上自制豆瓣醬,味道都唔錯。但我地自己燒,時間上唔係控制得好好,都係老闆娘燒肉出色啲。濟洲韓牛新鮮運到,啱啱開箱。肉質鮮嫰,牛味濃,保留肉汁,夾上配菜一齊食,真係perfect match.牛肉湯唔好以為紅色湯就好辣,其實唔會,第一口係菜乾嘅香甜,跟著係肉味,再帶來少少湯頭嘅辣,循序漸進,唔會嗆口,好醒胃。而且湯料好豐富,2人都食得好飽餐廳食物美味,服務態度熱情親切,值得再來一次。
。店面面積頗大,仲有房間,可以容納多人一齊燒烤。

前菜6小碟
同平時韓國餐廳食開嘅,有少少唔同,特別喜歡魷魚同爽脆蒜芯

濟洲豬腩肉
老闆娘友善,為我地燒豬腩肉

濟洲豬頸肉

濟洲韓牛

牛肉湯

餐廳食物美味,服務態度熱情親切,值得再來一次。