2005-12-16 10 瀏覽
早排試了這類的出名燒肉, 皮係好脆, 肉亦好腍, 但食落十分怪, 感覺有點像煲完湯o既豬肉, 燒肉應有o既味不知在那裏? 皮好像頗油膩, 是燒出來的嗎? $80一碟算份量十足, 但兩三個人叫完燒肉就唔多試得其它菜. 後來才知, 原來燒肉可以叫細份, 但餐牌無寫, 伙記又完全唔提, 激死!講到燒肉, 澳門大東、李康記、紅街市旁好到底同碼頭樓上海港城都係傳統口味上上之選, 一定比這裏的好吃. 元朗金記燒腩骨亦不俗; 就算中環蓮香, 燒肉皮唔算脆, 肉唔夠嫩滑, 但都一定更有食味.另外試了炒菜, 不過不失, 俬傢菜(我無寫錯, 佢地真係咁寫, 其實係白菜心)都頗甜. $10一煲排骨飯算好抵, 食得過. 焗鯧魚用上酸甜汁, 但早已太飽, 吃不出味道了. 其它菜式亦未有機會嘗試, 保留日後再評.

其它菜式亦未有機會嘗試, 保留日後再評.