2017-08-28 80 瀏覽
同男朋友想去燒烤,但因為天氣太熱啦,夏天又成日落雨,所以我地黎左呢間燒烤店試試炸芝士獅子狗本身已經燒好了,但我再自己把獅子狗燒一燒,塗上一層厚厚的honey,一咬落去,芝士真係爆哂出黎,好流心呀!冬菇咸蛋黃臘腸竹筒飯店員細心地教我們怎樣燒竹筒飯,怕熱的朋友也可以叫店員幫忙,每邊燒七分鐘,熱度剛剛好,而且很足料,有點像煲仔飯海鹽牛肩胛這個部位比較少有,吃上去和牛舌有點似,但更入味和juicy,店員也提醒我們,燒牛肩胛時可塗上少許醬油,味道會更出窩蛋菜甫玉子燒先把玉子兩邊燒至微金黃色,再把菜甫平均倒上去,最後把蛋醬倒入去,蛋醬份量剛剛好,不會溢出盤子。玉子很香甜,三樣材料出奇地夾金菇牛肉卷每次燒烤都必食呢個,餐廳會幫我地烤埋,一黎就食得,好正蜜糖燒香蕉香蕉面上有一層焦糖,就好似食焦糖燉蛋咁,愛甜的朋友可以點朱古力醬/棒子醬,當甜品食

炸芝士獅子狗

冬菇咸蛋黃臘腸竹筒飯

海鹽牛肩胛

窩蛋菜甫玉子燒

金菇牛肉卷
每次燒烤都必食呢個,餐廳會幫我地烤埋,一黎就食得,好正

蜜糖燒香蕉