黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
2020-10-04 36 瀏覽
連放幾日假,食評癮起,於是寫番近排去過既餐廳;又睇番自己之前寫既食評,發現原來唔少好評既已經結業。。。所以食過好味既真係要食多幾次,黑門就係其中一間。去黑門食飯都有d機玄巧合,只係兩條友肚餓,去到棉登徑發現有位泊車,條街一排都係食店,間間都幾吸引,只係呢間最近車位。好彩無失望,入到店收銀姐姐好殷勤安排坐位。見到有人食燒海鮮,香氣四溢極吸引,令人食指大動。即刻先食海鮮—羅甲燒,又叫左帆立貝同蜆。羅甲燒好香,燒到殼都脆,好味。帆立貝都好,佢有特別既調味,唔錯。最欣賞係蜆,用酒燒本身都好香好夾,但d蜆仲有淡淡海水味,啖啖精華。然後叫左個刺身盛,量算多,但件件魚都係厚切,而且好新鮮,海膽香濃creamy,要慢慢嘆d刺身,簡直係享受,再加多個三文魚手卷,完美。另外仲有叫左雜菜天婦羅同炸蓮藕。同樣質素高,仲有我鍾意既秋葵;炸蓮藕好似薯片甘,好香口,但可能鹽花唔均勻,有幾塊略鹹。整體來講好滿意。呀仲有件趣事,店家好有愛,應該會按客人要求播生日歌切餅慶生,當晚食左兩個鐘有三枱,都幾好氣氛。

羅甲燒
海膽帆立貝+大蜆