2018-01-21 811 瀏覽
好多時大多人出來開餐都會去D大集團旗下既食肆享用,因貪佢夠方便,至於食物水準方面就普普通通,未必會食到有質素食材之餘,價錢有時仲會偏貴服務又差,真係有時會食到一肚氣,所以通常都會去D小店享用美食,一來價錢差不多,二來食材都會有品質,最後當然唔少得服務夠細心,早排就去咗大角咀一間小店開餐,至於位置係大角咀舊區內,未睇舊區就以為好兜痞咁就錯,其實有好美食都係會呢度食到,至於今次係食烤肉係門口睇到店名,就會聯想到呢度主打菜係岩石板燒肉啱晒我口味,至於餐牌都會有不同種類嘅肉提供,又可以按重量一份一份點,仲有定食套餐供應已包括味噌湯,沙律,菇盛會,飯素同日式甜品,我地就點咗和牛盛會(三品)岩石燒定食(二人前)套餐,內裏已包括兩款日本和牛同澳洲和牛,先來係沙律入口清新開胃同味噌湯夠香濃,其後前菜有三款口小食提供,有兩款不同口味道雞肉有醬汁同炸食咗一輪小食終於到主角出場,三款肉質色澤鮮嫩由左邊日本和牛到右邊澳洲和牛,肉質脂肪分佈都各有不同,真係未食已知好味道,當然全部都係無醃製,咁先至可以食到肉嘅鮮味先來由左邊食起日本和牛,雪花平均分佈,放落岩石板平均每邊燒20秒就可以食得,入口肉質鮮嫩香濃,到另一

先來由左邊食起日本和牛,雪花平均分佈,放落岩石板平均每邊燒20秒就可以食得,入口肉質鮮嫩香濃,到另一款係和牛肉質脂肪比較肥美,肉汁香甜,而且口感十足,不用點醬汁已經夠晒味道

輪到最後呢款澳洲和牛,厚厚嘅肉加上雪花夠飽滿,放落岩石板燒已聞道濃濃肉味散發出來,因為肉夠厚身大約每邊燒30秒就可以食用,呢款和牛真係味道超
,當然食得好滋味,再配上飯素一啖肉一啖飯已經好飽滿

最後食埋日式甜品,又品嚐咗一餐美味豐盛和牛套餐