2017-11-15 70 瀏覽
上一年去完韓國心癢癢,今次去到CWB一間韓燒,環境好有當地韓國韓燒店FEEL,係韓國玩既感覺番哂黎。今次就食左$500幾既牛加豬套餐,有新麻蒲護心肉同特級霜降牛肉,超正!首先係爐邊蛋,爐邊蛋加上泡菜,味道少少酸酸辣辣,加上我至愛食既蛋,幾特別,要小心地煮到滑滑地不要太老,兩條友快快手食哂周邊既泡菜蛋。前菜先有泡菜、芽菜、海帶,味道清新,泡菜酸酸辣辣,但迎合到香港人口味,不會太辣。燒烤類除左有護心肉同霜降牛肉,仲有秘製牛排骨同特選什錦拼盤,拼盤裡面有年糕,蘑菇,豬肉腸,大蝦,部分肉係有醃同冇醃,醃左個D甜甜地幾好食,護心肉燒好之後肉味濃郁而口感豐厚,十分好吃蝦肉彈牙夠哂大隻,蘑菇就好香菇味,豬肉腸燒香左都非常之正其實餐廳有附上生菜配燒肉食,不過淨係食燒肉都已經好好味啦,一兩舊夾埋黎食都唔錯,生菜乾淨爽脆,令燒肉不會太濟火灸霜降牛肉壽司,即上即燒,霜降牛肉入口就溶,充滿油脂,壽司細細舊,一口一啖部隊鍋,入面有腸、韓國拉麵、牛肉、午餐肉等等,辣辣地好好食,雖然都知食呢個係玩速食,但真心真係越自暴自棄就越吸引越好食。雪花冰我地加錢轉左個綿花糖雪花冰,見到店員用火槍燒到D綿花糖溶溶地,再加埋D雪

蝦肉彈牙夠哂大隻,蘑菇就好香菇味,豬肉腸燒香左都非常之正

雪花冰我地加錢轉左個綿花糖雪花冰,見到店員用火槍燒到D綿花糖溶溶地,再加埋D雪花冰,一熱一凍,加上溶溶地既口感,出乎意料的感覺

原來生日正日前後一日向店員出示證明就可以拎到呢個Rainbow Cocktails,下次如果有朋友生日黎呢到就可以拎埋呢個free的Cocktail,淨係睇個樣都覺得好靚