2023-01-27
訂8個人一定要VIP房,最低消費HKD4,000,食2個鐘 其實如無意外都正常既。D牛肉係高質既,讚既係咁多。如無意外啫係有意外,我地係右邊VIP房,投訴個爐唔夠火,燒左半個鐘一面都未熟,得半邊有火,用黎取暖都唔夠呀。有個比較大份既女性職員就教我地話個爐要落油去燒先有火 (學到野呀,啱啱先知燒肉個舊油脂係用黎做燃料唔係防痴網) 喺我唔識囉。跟住幫我地唔跟次序咁求其落哂D肥既牛肉,D油滴哂落去D火就黎喇,即刻幫我地燒到燶哂仲要成陣油濃味,放落碟流出黎D油係黑色。佢咁講咪咁聽囉,但D油燒完就即刻無火,唯有係咁order D牛脂做燃料啦。到第二個後生D既男職員黎到先話唔係喎,再幫我地較下個爐終於大火少少,但都係燒唔到,燒塊薄切一面都要燒15分鐘,大佬我得2個鐘,燒左個半鐘先燒得半碟"一圈入魂",真係識做生意,火水都慳,食燒肉變食刺身。最慘係咩,牛肉粒要燒6面呀陰公! 當下真係崩潰,唯有直接叫熟食,飯呀麵呀咁食飽佢囉呢間之前都係有朋友食過Lunch話又抵又好食,Openrice評價都OK,點知慘過食屎,做開餐飲既都知搵食艱難,無咩事都唔搞同行,最多咪下次唔食,呢間真係超越極限特登要為佢開pos
D牛肉係高質既,讚既係咁多。
一圈入魂
做開餐飲既都知搵食艱難,無咩事都唔搞同行,最多咪下次唔食,呢間真係超越極限特登要為佢開post。
結論:要食就咪做VIP,一係食刺身一係外賣bye no more.