2024-01-23 415 瀏覽
今晚嘅鐵板燒大滿足🔥!首先啲和風沙律夠曬清新,青瓜絲爽口,加咗柚子酸汁,食到我呼吸都清新晒。跟住出場嘅龍蝦福袋真係讓我驚喜,手打龍蝦滑彈牙得嚟唔腥,好過癮!然後,洋蔥汁白鱈魚肉質嫩韌得黎唔膩,洋蔥汁嗰啖啖甜,真係吞咗雲吞咁滑溜嘅感覺。重頭戲到!原隻龍蝦配咗海膽汁,呢個呵!龍蝦肉厚實,啖啖肉香,海膽汁就再提升咗鮮味,正!日本A5黑毛和牛簡直軟得可以用鼻嗅都斷嘅,芥末同紅酒山揸汁等調味仲帶出佢嘅層次感~真心唔係蓋嘅。而且啲蒜蓉炒日本天白菇食落滑溜,咬落去有蒜香,夠曬味!當然少不了嘅和牛炒飯,炒得好有技巧,食落去口感正宗,每一啖都似在對味蕾喊加油。最後清靜嘅柚子雪葩同靜岡蜜瓜,完美咁平衡咗成晚嘅重口味,食完之後真係覺得自己食咗場鐵板上嘅藝術展覽。滋味滿分,過癮滿分,今晚真係夠晒痛快!👍🎉🥢