話說車車幾中意食churros, 每次經過E間鋪頭都會忍唔住望一眼講一句"靜間食飽飯就嚟食甜品😋", 可惜每次都係食到勁飽, 突然有一日諗我食左甜品再食正餐未得囉! 於是就沖左入去食佢地嘅招牌打卡Rainbow Churros配雪糕!Churros即叫即炸非常新鮮, 入口外脆內軟, 一d都唔覺得油膩, 出面鋪滿唔同顏色嘅砂糖, 邊食邊望住都好開心, 配搭牛奶雪糕一齊食, 一冷一熱嘅口感, 滋味又邪惡由於第2日就係中秋節所以車車都買左一盒同屋企人開心share, 一盒入面有6條唔同口味嘅Churros 🌟Original with Cinnamon sugar🌟Cookie and cream🌟Hazel Lah🌟Crunchy Matcha🌟Movie Night 2.0🌟Strawberry Stracciatella每款Churros好有驚喜, 好睇又好食, 甜度適中, 入面仲附上3款醬分別係楓糖漿/黑朱古力醬/牛奶朱古力醬, 車車就最中意Hazel Lah, 朱古力醬配搭粒粒榛子, 好有咬口好好味, Crunchy Matcha外層鋪滿哂彩色嘅corn flakes, 食嚟脆卜卜

🌟Original with Cinnamon sugar
🌟Cookie and cream
🌟Hazel Lah
🌟Crunchy Matcha
🌟Movie Night 2.0
🌟Strawberry Stracciatella
每款Churros好有驚喜, 好睇又好食, 甜度適中, 入面仲附上3款醬分別係楓糖漿/黑朱古力醬/牛奶朱古力醬, 車車就最中意Hazel Lah, 朱古力醬配搭粒粒榛子, 好有咬口好好味, Crunchy Matcha外層鋪滿哂彩色嘅corn flakes, 食嚟脆卜卜口感豐富, 沾上楓糖漿味道更可口!
2022-09-09