2019-05-23 1038 瀏覽
喺附近探完朋友,一齊落樓搵食。但附近啲餐廳都爆晒,而且要排隊等,我哋有啲餓,唔想等,見到呢到唔使等位,我哋又喜歡辣,咁不如就試下啦。間舖以辣食為主,睇勻個餐牌,都有辣同唔辣嘅嘢食嘅~有午市套餐可供選擇間餐廳都幾與時並進,落單係用自己電話掃code order嘅,我哋睇咗份menu,見到牆上有個介紹講沸騰脆鱔,江湖菜重出江湖——睇落去好有氣勢,既然係咁,我哋一於叫晒辣嘢,配埋個脆鱔。份量好勁,我哋開始擔心自己會嘥嘢食。有好多嘅辣椒,鋪滿晒成個碟,一撈起係好多鱔肉,呢味餸係由新鮮白鱔經過高溫油炸,而且是辣椒油,試想一下廚師需要忍受怎樣的高溫環境才能給你做出這般美味,真的不能浪費!好麻好香,啲白鱔炸到脆晒,但依然食到魚味,食出真功夫。我哋仲叫咗個牛肉麻辣香鍋同麻婆豆腐,餸兩個白飯,成餐飯都令人食慾大增,辣得好過癮!另外個餐跟酸梅湯同涼拌黑木耳,可以為你降降火。口味指數:環境指數:返嗒指數:
喺附近探完朋友,一齊落樓搵食。

間舖以辣食為主,睇勻個餐牌,都有辣同唔辣嘅嘢食嘅~

有午市套餐可供選擇

我哋睇咗份menu,見到牆上有個介紹講沸騰脆鱔,

沸騰脆鱔

份量好勁,我哋開始擔心自己會嘥嘢食。
有好多嘅辣椒,鋪滿晒成個碟,一撈起係好多鱔肉,

沸騰脆鱔

好麻好香,啲白鱔炸到脆晒,但依然食到魚味,食出真功夫。

牛肉麻辣香鍋

我哋仲叫咗個牛肉麻辣香鍋同麻婆豆腐,
餸兩個白飯,成餐飯都令人食慾大增,辣得好過癮!

麻婆豆腐

另外個餐跟酸梅湯同涼拌黑木耳,可以為你降降火。

口味指數:

環境指數: