2024-07-12
超人氣招牌梳乎厘班戟 估唔到佢份班戟係咁大份,大大件嘅3層班戟,食dinner嘅時候要記得留返個肚食甜品!班戟上檯嘅時候熱辣辣,上面有球好香嘅牛油,如果唔中意點糖霜,可以配上蜂蜜一齊食。個人中意蜂蜜無咁甜得嚟有種清香~ 食落口感十分鬆軟,入口即溶,又唔會太甜,真係好好食!一定要趁熱食唔好掛住影相🤤焦糖脆脆 佢咧個焦糖脆脆梳乎厘班戟係凍嘅,但係食落個口感一啲都唔比熱嘅差,一樣係好鬆軟,反而凍食仲有另一番滋味~ 仲有佢係有塊膠片裝滿曬芝士奶蓋,拎起嗰下真係啱曬打卡!個芝士奶蓋鹹鹹甜甜咁,綿密幼滑,配埋lotus餅乾又甜又脆,perfect!個人覺得如果2個人食完飯去食甜品的話叫一份加杯嘢飲都好足夠,佢份量都唔少,一人一份真係好飽🤣🤣
焦糖脆脆