2010-07-28 48 瀏覽
記得上次來找曾記粿品時都無留意到ABC Kitchen就在隔離,哈哈!星期六嚟ABC當然要book定位啦!皇后街熟食市場地方不算大,屬於ABC嘅枱都差不多佔了一半。到達時都差不多有四成坐滿,之後陸陸續續全院滿座,仲有好多老外约埋三五知己or 情侶帶埋红洒白洒來高興一下!看看Menu,選擇並不多:-Homemade Bread : 不夠香軟,有改進嘅空間。Carbonara : 好creamy!份量都算多,唔明點解放係Appetizer嗰度!Asparagus + Parma Ham: 無咩特別,在別處食過更好的Asparagus + Parma Ham!Roasted Suckling Pig : 個皮好脆口,但可惜好似太多肥膏,肉質就好嫩滑, 口感好似煲湯肉!-配菜喺焗紅菜頭?!?(酸酸的!) 薯仔紅蘿蔔,吃得多都设有飽滯的感覺,好甜好好味!看見OR那麼多笑,但對我來說今晚呢一餐確實只係普普通通嘅水準, 身處既係一個街市裏而唔係餐廳入面其實都有一點扣分, 例如天花板有滴水、地上不潔!埋單二百幾蚊兩個人,當然如果在高级餐廳吃一餐法國菜,一定不是這價錢啦。算是值得來的特色餐廳, 一試無妨

看看Menu,選擇並不多:-

Homemade Bread : 不夠香軟,有改進嘅空間。

看見OR那麼多笑

算是值得來的特色餐廳, 一試無妨!
明明是前菜,但到最後才上菜!
very rich taste~
Not so GOOD~~
2010-07-17
very rich taste~