2017-05-22 254 瀏覽
Weekend 就係俾個胃放縱一下😂食下好野係正常吧! 因為好耐無食泰國野,結果去返成日去嘅老地方-九龍城。 去得九龍城,其實唔使怕搵唔到泰國野食。 去親九龍城,香港人總會有幾間心水在左近我當然唔例外。 我嘅心水係依間-泰金國。 我差不多兩,三個月無黎依到食囉! 所以諗住再回味一下。 其實依間野,由我第一次幫親都知道招呼麻麻,等又要等超耐,每次等到成肚氣時,入去食返野,條氣就順返曬。 因為野食真係好食,好入味。 諗住今次都一樣啦去到門口,發現面目全非,原班人馬唔見咗。 果時即刻係到諗唔通轉咗手?唔理啦! 食物好食緊要d, 結果我繼續等。。。結果等咗一個鐘。樓面唔夠人,有位都安排唔到我們入坐,又開始火起。 因為諗住野食好食,結果都忍到入去坐😅叫嘅野都一樣: 生蝦刺身依個依舊好好食,夠鮮,蝦肉夠實。蝦頭炸得甘香。值得推薦嘅! 泰式脆肉抄通菜夠鑊氣,菜夠嫩,不過太油。椰汁沙冰變曬質,好難飲。大家都係叫返提子沙冰順啦!泰式抄金邊粉味道差少少。偏酸燒雞翼不過不失之作。 整體認為係轉咗手,野食味道唔同了,唔再係我best 1. 但如果我想再食生蝦都會返黎嘅! 希望他們有進步啦! P.S 可能轉手關
Weekend 就係俾個胃放縱一下😂食下好野係正常吧!

因為好耐無食泰國野,結果去返成日去嘅老地方-九龍城。

我當然唔例外。

我嘅心水係依間-泰金國。
我差不多兩,三個月無黎依到食囉! 所以諗住再回味一下。

因為諗住野食好食,結果都忍到入去坐😅
叫嘅野都一樣:
生蝦刺身
依個依舊好好食,夠鮮,蝦肉夠實。蝦頭炸得甘香。值得推薦嘅!

泰式脆肉抄通菜
夠鑊氣,菜夠嫩,不過太油。
椰汁沙冰
變曬質,好難飲。大家都係叫返提子沙冰順啦!

泰式抄金邊粉

味道差少少。偏酸
燒雞翼
不過不失之作。

P.S 可能轉手關係,樓面招呼係好咗嘅!
1949 瀏覽