2024-01-16 933 瀏覽
去到煮宮,我頭先試咗個豉蒜南瓜蒸滑雞配陳村粉嘅飯盒。嗱,嚟講下感受啦,首先呢盒飯份量真係幾滿足😋,陳村粉又滑又爽口,加上蒸到恰到好處嘅雞件,好食得滯!雞肉質地嫩滑,啖啖肉,豉香撲鼻,南瓜又蜜又軟,佢哋三個配合埋真係幾有驚喜👍。另外,我都唔得唔提下花膠湯,免費升級後送嚟嘅湯,料都夠晒豐富,飲落濃郁又滋補,真係值返!而家講吓另外一款金針雲耳蒸雞配陳村粉,呢個同樣係勁正!雞肉蒸得啱啱好,咬落去微微嘅彈性,邊食邊聞到金針雲耳嘅清香,一開始就引起咗我食慾🤤。依啲仲唔夠?湯水方面我飲咗個花膠燉湯,啱啱嘅滋味湯飲落暖笠笠,好似又補返啲咁,料仲多得嚟!每一啖都有花膠同瑤柱的鮮味,即刻散發出一種暖意嘅感覺,正!食物攞出嚟之後,仲保持住熱騰騰嘅狀態,大大增加晒食物嘅吸引力。真材實料,食落去唔會令人失望。呢個體驗,可以話係享受又實惠!下次一定會再嚟頂多幾轉🔥,又要試其他嘢喇~