2014-09-20
今日跟朋友12點幾出到去都唔知做乜好. 行下街. 又是第一餐. 朋友話超眼訓, 周圍揾咖啡飲. 呢間店客人不多又坐得舒服~"~ ! 叫店員過來叫飲品先. 我朋友叫左杯滴下滴下個隻的咖啡. 也是店長推介. 三十幾蚊. 我自己叫左杯荔枝盧會冰茶. 三十幾蚊. 打算放下餐牌, 坐一陣先再叫食. 點之個扎馬尾女店員冷口冷面見我地兩人叫得六十幾蚊就講: 呢度個人消費要80元. 我們即時對她的態度大打折扣. 我地只先叫飲品先. 未叫食物. 就受到不禮貌對待. ><仲沒有比清水我們. 人地枱枱都有. ~~~~ 結果迫到一次過叫埋雞翼及煙三文魚沙津.==! 真係好過份. ...........................我杯冰茶先上枱. 都好飲的. 茶不太甜. 夠涷. 有荔枝肉碎及蘆薈碎粒在杯內.之後來了超細杯的咖啡. 我朋友一聞就話好正. 飲了一啖仲話即刻醒哂. ^^ 之後再來個煙三文魚芒果沙津. 個賣相真係似比人抓到亂哂. 仲係個位態度好差的女侍應送上來. 但味道好OK, 菜好吃. 碟底有芒果汁, 有芒果粒 三文魚都幾大塊. 不怪之得又是店長推介.雞翼是照
又是第一餐. 朋友話超眼訓, 周圍揾咖啡飲.
呢間店客人不多又坐得舒服~"~ !
叫店員過來叫飲品先.
我自己叫左杯荔枝盧會冰茶. 三十幾蚊.
~~~~ 結果迫到一次過叫埋雞翼及煙三文魚沙津.==!
雞翼是照燒汁好入味. 炆到雞翼好淋. 連肉都入哂味. 一碟有五隻 仲有一大舊薯容伴食.
薯容都好吃. ^^ 薯容中裡也有大粒薯仔. 口感有咬口. 伴埋沙津菜吃仲夾.
食到一半. 見到隔離枱又上煙三文魚芒果沙津. 即時感到不是味兒.
人地個碟上枱時好齊整.堆得好美觀. 三文魚在菜上面.
點解我地個碟好似比人做個手腳. 抓到亂哂三文魚在則邊四散咁先上枱.
不是見人叫得少錢就咁樣對待阿..? 好唔公平. 都唔知有否吃了別人的口水.. 唉.
整体上. 我都應該食物是好吃的. 但侍應就要再培訓囉. 我地唔知要最低消費. 門口冇寫.
餐牌又唔印出來. == 可以有禮貌有笑容講聲. 唔洗版起塊面咁串囉.
下次唔再去呢間THE ONE分店.==! 個別店員好差.服務不好影響食慾.
考慮去第二間分店. 囉.