2021-07-31 144 瀏覽
呢間ocio位置煙廠街😆🤎因為夜晚同朋友喺旺角附近行街街👭順便直落食埋晚飯~路過門口見到好似都唔錯就入咗去試~一入去其實座位唔算多不過都已經有近一半入座率啦~感覺都幾受歡迎~♡💛焗芝士肉醬千層麵(每日限量12份)$128(套餐價跟湯及$33或以下飲品)/:呢個超好味💛!熱辣辣出爐上枱一刻𣊬間散發芝士香氣~芝士完全融化份量滿滿鋪在頂~!底層蕃茄汁入面有不少蕃茄蓉酸酸甜甜味道非常香濃~蕃茄同芝士真係最佳拍擋~千層麵的麵層之間緊密結實 完全不鬆散~麵皮口感煙韌有彈性~不會太軟爛夾層中間亦充滿肉醬和濃郁芝士~總之就係好正💋💛!♡🤎龍蝦汁海鮮手工意粉 $128(套餐價跟湯及$33或以下飲品)/:呢個都ok!但平心而論千層麵正啲~佢個龍蝦汁其實都好香濃~有少少似龍蝦湯個種既醬汁~手工意粉真心覺得特別🤎感覺啲麵條外型少少似伊麵 但口感係爽彈之餘帶少少煙韌~不過掛汁能力就一般般 我略嫌意粉唔夠入味~但要讚既係真係好足料🤎!海鮮主要有蝦、魷魚同蜆~蝦唔記得有四定五隻 魷魚三隻小小完整的 蜆就海量咁多仲有啲紅黃青椒絲~數量同樣多所以整體都唔錯啦!♡🧡南瓜忌廉湯(跟餐):上枱溫度夠熱~味道充滿南瓜香~不過感
呢間ocio位置煙廠街😆🤎
因為夜晚同朋友喺旺角附近行街街👭
順便直落食埋晚飯~
路過門口見到好似都唔錯就入咗去試~
一入去其實座位唔算多
不過都已經有近一半入座率啦~
感覺都幾受歡迎~

呢個超好味💛!
熱辣辣出爐上枱一刻𣊬間散發芝士香氣~
芝士完全融化份量滿滿鋪在頂~!
底層蕃茄汁入面有不少蕃茄蓉
酸酸甜甜味道非常香濃~蕃茄同芝士真係最佳拍擋~
千層麵的麵層之間緊密結實 完全不鬆散~
麵皮口感煙韌有彈性~不會太軟爛
夾層中間亦充滿肉醬和濃郁芝士~
總之就係好正💋💛!

呢個都ok!但平心而論千層麵正啲~
佢個龍蝦汁其實都好香濃~
有少少似龍蝦湯個種既醬汁~
手工意粉真心覺得特別🤎
感覺啲麵條外型少少似伊麵 但口感係爽彈之餘帶少少煙韌~
不過掛汁能力就一般般 我略嫌意粉唔夠入味~
但要讚既係真係好足料🤎!海鮮主要有蝦、魷魚同蜆~
蝦唔記得有四定五隻 魷魚三隻小小完整的 蜆就海量咁多
仲有啲紅黃青椒絲~數量同樣多
所以整體都唔錯啦!

🧡南瓜忌廉湯(跟餐):
上枱溫度夠熱~味道充滿南瓜香~不過感覺偏稀
同埋如果湯入面有埋南瓜蓉就更好了~都ok啦🧡!

❤草莓奶昔(跟餐+$22):
奶昔幾好飲!一飲第一啖嚐到清甜草莓味~
味道感覺自然~唔係啲假既味~
但同湯大同小異~如果可以奶昔質感可以稠密啲同有草莓蓉就好了哈哈~
總結係都唔錯❤!

朋友叫普通凍檸水所以沒特別就不寫了🍋~
呢間café整體都幾好食!
但因為我同朋友本來都唔太餓所以無試甜品😳
聽聞呢度既甜品都係好值得試😳💓~!!!
諗住下次encore既時候就食甜品
可能tea-time黎試!希望有驚喜💓!