2022-10-29
朋友見到OpenRice,二鍋頭 (尖沙咀)推廣緊無限時羊腩煲放題,秋風起食羊腩煲就最啱,一於約埋一齊去尖沙咀聚一聚。$258 安格斯牛放題任食原來餐廳已更換新餐牌,我哋揀咗中間價錢的 $258 安格斯牛放題任食。加上餐廳啱啱做緊套餐加配無限時羊腩煲放題,更加抵食!地方寛闊,裝修新凈,有食物自助區,汽水飲品任飲,自助配料吧 + 蔬菜 + 多款飲品無限量供應,食羊腩煲飲啤酒一流。二鍋頭惹味雞煲我哋兩個人先食雞煲,二鍋頭惹味雞煲鍾意有勁多芫茜同埋鳯爪,店員好快送上雞煲,幫我哋快炒即刻食得,服務好貼心。 雞件份量都多,惹味小辣香噴噴,熱辣辣食雞件鮮嫩無比,高質多肉汁,色香味美,濃縮雞肉精華,難以抗拒!食完雞煲本來仲可以食其餘兩款:火焰鴛鴦鴨煲、黑椒豬手煲,可惜我哋胃口太細,因為要留肚食羊腩煲,所以食完雞煲就直接 skip 到 「羊腩煲」啦!羊腩煲果然有驚喜,羊腩香味蜂擁而出。羊腩煲配料十足,特別是索味最強的枝竹,羊肉份量多,新鮮同埋啖啖肉,配上生菜夠飽肚。味道更加係拍得住秘製古法羊腩煲,羊肉連皮帶肉,口感軟稔,最重要是唔會覺得羊肉羶味太濃,恰到好處。現場見到好多食客都食羊腩煲,大受歡迎!香茜
$258 安格斯牛放題任食
二鍋頭惹味雞煲
羊腩煲
果然有驚喜,羊腩香味蜂擁
現場見到好多食客都食羊腩煲,大受歡迎!
香茜皮蛋鍋
食完羊腩煲轉打邊爐,配料同樣好多選擇,我哋揀咗香茜皮蛋鍋,清新健康湯底,有唔少皮蛋,芫荽味香,飲啖湯都覺得好味,有驚喜!
安格斯牛板腱、安格斯封門柳、爽脆花枝片、美國牛胸腹、新鮮白鱔片、本地鮮滑牛、帆立貝、西班牙豬梅肉、活海蝦、紐西蘭羊卷肉、活海蜆,還有數十款自選火鍋配料,款式好多。
鍾意食牛肉的朋友當然唔可以錯過,有唔同部位的牛肉選擇,肉質好香滑,牛肉都好出色,滋味無窮!
海鮮都唔錯,尤其活海蝦鮮甜彈牙, 新鮮白鱔片爽滑冇腥味。飽滿鮮甜帆立貝大大粒。
火鍋之後仲可以食埋甜品,雪糕雪條無限任食,好滿足的一晚,大飽口福。
總括二鍋頭(尖沙咀)性價比極高,最近天氣轉涼,最好就是吃暖笠笠的羊腩煲呀!