2023-10-25
香港人好鍾意打邊爐,而我亦都唔例外,今日就同閨密黎到旺角瓊華中心既馬祖無限時台灣養生涮涮鍋撐枱腳。呢到交通好方便,餐廳環境以白色為主色調,有得多卡座位,座位闊落舒適。點餐用用QR code 落單,好方便。首先揀湯底先,選擇都好多,有接近20種湯底可以㨂,有辣有唔辣,最後,我地㨂左藥膳花膠雞湯底,點左任食Prime Grade 美國安格斯牛肉、西班牙無激素豬肉片,仲有60多款火鍋配料無限追加既套餐。Shake shake 黃金地瓜條好正,調味料有4種味道,熱辣辣好脆口。前菜點左木耳、拍青,酸中帶微辣,胃口即時大開;牛肉同豬肉肉質新鮮嫩口,我地encore左好多次。海蝦肉質爽口鮮甜;手工墨魚丸同手工麻辣牛丸口感Q彈;帆立貝大大粒鮮味可口;仲點了白鱔片、花膠片、蜆… 飲品有多款自家制冷泡茶,有桂花烏龍茶、黑糖冬瓜檸檬茶、日月潭蜜香紅茶… 除左冷泡茶之外,仲有多款罐裝飲品可以㨂,有涷飲同熱飲可供應。最後,點埋Movenpick 同Häagen-Dazs雪糕就大滿足啦。🔎馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)📍旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
🔎馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
📍旺角彌敦道628號瓊華中心11樓