如果你好𩟔得既話,咁呢間鋪應該好岩你食,事關呢間鋪既火鍋放題係無時限㗎!餐廳距離旺角A2出口只有一分鐘既路程,十分之方便。星期日夜晚既人流都唔算太多,而且環境都幾乾淨同寬闊,好適合一大班朋友黎聚舊。一坐低店員就會問雞煲既辣度,有得揀唔辣、bb辣、小辣、中辣同大辣。今次我就揀左小辣,本身唔係好食得辣既我都有啲擔心會好辣,但食落都唔係好辣,係有少少麻,而且雞肉都幾嫩滑同入味。店員仲會俾埋一碟即炸既響鈴,將響鈴沾雞煲既醬食,超好味。食完雞煲之後就可以食火鍋,火鍋湯底有好多選擇,包括濃湯花膠雞、藥膳醉雞、胡椒鹹菜豬肚等等。我就揀左藥膳醉雞湯,湯底清清地,幾唔錯。火鍋本身包左8樣配料(龍躉片拼鱔片、牛肩胛、豚肉片、手打蝦丸、招牌餃、響鈴、什菌同埋時菜),另外佢會送一盤鮑魚花膠海鮮盤。除左鮑魚同花膠之外,佢仲會隨機俾4款海鮮你(海蝦、元貝、蟶子、花甲、黃蜆、刀貝、番薯蜆、生蠔)。海鮮都好新鮮同鮮甜,隻鮑魚仲識郁㗎!唯一唔好既係每人每款海鮮只係得一隻(除左蜆),如果想再食既話,要加錢先有得食。除左海鮮盤之外,其他既火鍋配料都可以任食,例如牛肩胛、龍躉肉、白鱔片、水魷魚、魚皮餃、烏冬等等。食物選擇唔太

香辣滑雞煲

食完雞煲之後就可以食火鍋火鍋湯底有好多選擇,包括濃湯花膠雞、藥膳醉雞、胡椒鹹菜豬肚等等。我就揀左藥膳醉雞湯,湯底清清地,幾唔錯。火鍋本身包左8樣配料(龍躉片拼鱔片、牛肩胛、豚肉片、手打蝦丸、招牌餃、響鈴、什菌同埋時菜),另外佢會送一盤鮑魚花膠海鮮盤。除左鮑魚同花膠之外,佢仲會隨機俾4款海鮮你(海蝦、元貝、蟶子、花甲、黃蜆、刀貝、番薯蜆、生蠔)。海鮮都好新鮮同鮮甜,隻鮑魚仲識郁㗎!唯一唔好既係每人每款海鮮只係得一隻(除左蜆),如果想再食既話,要加錢先有得食。
龍躉片拼鱔片、牛肩胛

鮑魚花膠海鮮盤

除左海鮮盤之外,其他既火鍋配料都可以任食,例如牛肩胛、龍躉肉、白鱔片、水魷魚、魚皮餃、烏冬等等。食物選擇唔太多,不過食物質素都叫OK,同埋夠食。

飲品方面,除左有基本既汽水之外,仲有自家製羅漢果菊花茶。我最鍾意飲既就係得米凍頂烏龍茶。

甜品方面就淨係得雪糕,不過都有唔同味道揀,包括雲呢拿、朱古力、芒果、海鹽、乳酪同咖啡。

價錢: 平日$238一位,另收加一,星期五六日及價期前夕每位加$10

整體而言,我覺得呢間雞煲火鍋店既食物質素中規中矩,係勝在有新鮮既鮑魚海鮮食,但連最基本平時打邊爐可以任食既蝦都唔係任食嘅,所以個人認為都唔係話好抵食。

值得稱讚既係員工服務態度好好,冇漏單既情況,上菜同收碟都快。另外,即使枱面已經擺左幾碟食物,都仲係好闊落,坐得好舒服。餐枱上唔單止有紙巾提供,仲有一個黑色兜用黎放垃圾,令到餐枱乾淨企理。
2021-11-14
$272.5 (晚餐)
香辣滑雞煲
龍躉片拼鱔片、牛肩胛