2018-12-10 43 瀏覽
朋友無辣不歡,到處搜尋美食之際,發現一間位於小巷入面嘅川菜餐廳,之前也記得太子有一間分店的。餐廳門口非常開陽,學生仲可以每位減兩蚊,相信Lunch時段一定非常滿座。餐牌有兩版紙,都比較多食物款式選擇,有滋味小食、湯麵系列,仲有糖水等。先叫了一份黃金皮蛋,套餐加$4仲可以升級流心黃金皮蛋,一份大約有八件,食落去質感好軟,而且好入味,蛋黃有入口即溶的口感。除此之外,還有口水雞翼同埋手拍青瓜。套餐叫咗一碗滷蛋炸醬紅薯粉,仲可以加錢加多種配料,我分別加了肥腸、雞絲同埋兩隻煎蛋,仲可以有四種辣度選擇,頓時覺得成碗粉非常豐富。當中嘅肥腸口感軟熟,而且非常入味,入面完全冇膏,好潔淨!朋友嘅刀削麵似闊條麵,食落去有口感,而且有煙靭度,他說第一次食感覺良好!餐飲仲可以配熱華田,最適合暖笠笠嘅秋冬天飲,正!

除此之外,還有口水雞翼同埋手拍青瓜。

當中嘅肥腸口感軟熟,而且非常入味,入面完全冇膏,好潔淨!

餐飲仲可以配熱華田,最適合暖笠笠嘅秋冬天飲,正!