2005-12-29
行完山之後同其他朋友會合, 成十幾人搵地方食晚飯, 有人提議黎呢間, 無人反對, 就咁決定. 可能係假期同埋有酒席既關係, 我地九點先黎到都發覺幾乎滿座. 大家又餓又費事諗咁多, 一於叫個十二人套餐再加野. 無睇過菜牌, 所有菜名都係斷估, 而且可能記漏左d.燒味拼盤係第一味上檯, 正值大家都仲肚餓, 清得好快. 有人鍾意食呢度既叉燒, 於是追加左碟乳豬拼叉燒, 我自己就唔覺得好出色, ok咁啦.西芹炒斑球入面既魚肉好爽, 不過整體非常油膩, 見到好多西芹剩我都唔想食.有人另外order左個唔知咩牛柳, 味道無咩特別, 都過得去既.酥炸龍蝦----印象中好似係第一次咁既食龍蝦, 上面淋左少少芝士汁, 但汁既份量唔夠, 味道又偏淡, 唔係幾受歡迎.老火湯係白菜仔豆腐魚湯, 唔係唔好飲, 不過好少見用呢款湯黎當老火湯囉......石鍋斑腩又係頗油膩.瑤柱上湯菠菜就夠清喇, d菠菜又唔會灼到腍晒, 好快清碟的一味.炸子雞只係一般, 肉質偏鞋同乾.炒飯炒得夠乾身, 唔錯.甜品賣剩紅豆沙, 我地一邊睇住侍應"畢"果陣, 已經落足眼力, 幾對眼都搵唔到有豆! 無豆既紅豆沙, 食落口既感覺, 原來幾
石鍋斑腩又係頗油膩.
炸子雞只係一般, 肉質偏鞋同乾.
炒飯炒得夠乾身, 唔錯.
甜品賣剩紅豆沙, 我地一邊睇住侍應"畢"果陣, 已經落足眼力, 幾對眼都搵唔到有豆! 無豆既紅豆沙, 食落口既感覺, 原來幾惡頂.
加埋幾罐汽水, 埋單位位$180. 食物水準唔算好差, 但我覺得唔抵食, 飲茶尚可, 食飯就免了.