餐廳: 一鼎‧台式火鍋 (屯門時代廣場北翼)
資訊:

上星期同朋友約咗喺屯門食火鍋,今次我哋仲特登揀咗食台式嘅火鍋,無論係湯底定係食材都好吸引。澳洲200日穀飼牛☑️☑️日穀飼牛大大塊牛肉超正,口感肉嫩,而且啲牛肉汁又多!超高質靚牛。台灣鴨血☑️☑️滑嫩的口感鴨血用嚟打邊爐好出色!一鼎和牛湯鍋☑️☑️和牛湯鍋味道好濃郁,亦唔會太油膩,飲落好香牛肉鮮味 。酸辣蝦正宗冬蔭公鍋☑️☑️酸酸辣辣嘅湯底好有泰國風味,冬陰功嘅酸辣味道令人非常開胃,而且仲有好多海鮮,大蝦大大隻好彈牙。肉鬆皮蛋豆腐☑️☑️豆腐好滑嫩,仲要加上滿滿的肉鬆,好味指數加倍!澎湖花枝滑☑️☑️—鼎啖啖蝦滑☑️☑️蝦滑同花枝滑都爽口彈牙,鮮味香濃。
澳洲200日穀飼牛☑️☑️
台灣鴨血☑️☑️
滑嫩的口感鴨血用嚟打邊爐好出色!
一鼎和牛湯鍋☑️☑️
和牛湯鍋味道好濃郁,亦唔會太油膩,飲落好香牛肉鮮味 。
酸辣蝦正宗冬蔭公鍋☑️☑️
肉鬆皮蛋豆腐☑️☑️
豆腐好滑嫩,仲要加上滿滿的肉鬆,好味指數加倍!
澎湖花枝滑☑️☑️
—鼎啖啖蝦滑☑️☑️
蝦滑同花枝滑都爽口彈牙,鮮味香濃。