2022-08-04 42 瀏覽
餐廳設計新穎有特色,加入實驗室元素,配合超值又出色美食,吸引好多人慕名而來,最重要係主打無煙燒烤,食完唔會周身油煙味。另一特色是入座後店員會先安排第一輪食材比顧客品嚐,可方便快捷地先享受一轉,之後再根餐牌點選。我們選擇了午市時段75分鐘放題x2位,每位只是$138真係好抵:🔹️安格斯牛肉拼盤包括牛板腱、牛小排、牛扁肉。肉質軟腍,油脂豐富,選材很新鮮,絕對滿足我這個牛魔王。🔹️其他肉類選擇多韓式牛五花、韓式甜辣雞翼、青檸燒雞扒、秘製燒汁牛扒、秘製豬肋骨、蜜糖排骨、韓式醬燒豬柳等等,全部醃到夠入味肉質也嫩滑。🔹️豆腐湯湯底係韓色辣醬,入面有大大舊豆腐,味道小辣又鮮美,愛辣者必食!🔹️炸物 - 薯條/蝦多士/炸雞其中蝦多士炸得勁酥脆,食咗幾轉。🔹️泡菜/新鮮蔬菜/意粉飯類可以同燒肉一併食減去油膩感。如有大食王,還可叫埋肉醬意粉及醬油飯,包你夠飽。🔹️飲品/甜品全部飲品都係果汁味梳打,會用實驗室嘅conical flask做杯,打卡一流,我們點了士多啤梨同菠蘿味,少甜又清新。最後就選了brownie,好味又不會過甜

🔹️安格斯牛肉拼盤

🔹️其他肉類選擇多
肉質也嫩滑。

🔹️豆腐湯

🔹️炸物 - 薯條/蝦多士/炸雞
其中蝦多士炸得勁酥脆,食咗幾轉。

🔹️泡菜/新鮮蔬菜/意粉飯類

🔹️飲品/甜品
最後就選了brownie,好味又不會過甜
2022-07-24