2020-12-20
囍八方位於上環的差館上街,餃子每天新鮮包製,仲要100%無添加味精,食得健康又放心!樽仔奶茶 $26茶香濃奶夠滑,味道濃郁得黎仲要有回甘,無嘢可以挑剔!囍八方冷泡茶 $26以電解還原水冷泡,帶茶的清香,而且仲特別順滑!骨膠鮮魚湯鮮蝦菠菜餃 $52骨膠鮮魚湯是每天熬製的,100%無添加味精,奶白的魚湯香甜美味,餃子的薄得黎仲好滑溜,蝦肉結實爽甜,正!招牌煎西洋菜鮮豬肉餃 $39熱辣辣煎至香口的餃子,配埋獨家秘方菜脯的爽辣,再加埋上海米醋提鮮,真係超惹味,食到停唔到口!秘製牛腩撈麵 $49囍八方除了餃子出色之外,其他食物也很高質!秘製牛腩味道濃郁,而且仲要炆到好腍身,撈麵真係一流!仲要奉送魚湯添!隨你歡囍三餸一麵 $52可自選湯底、麵底和餸,我選了淮山麵、上海雲吞仔、粟米香菇豬肉餃和自家製豬軟骨,湯底是美顏骨膠鮮魚湯!淮山麵好少地方有得食,麵質爽口帶一點嚼勁,滲著淡淡的淮山香氣,健康得黎仲要幾好食!豬軟骨軟腍入味,估唔到咁出色!囍八方韭菜豬肉餃 $42/1打囍八方同時有生餃出售,每日新鮮包製,仲要跟張卡仔教晒我點存放同埋烹調,夠晒貼心!
茶香濃奶夠滑,味道濃郁得黎仲要有回甘,無嘢可以挑剔!
以電解還原水冷泡,帶茶的清香,而且仲特別順滑!