2015-01-02
事源要搞英雄宴,去左灣仔富臨格價1700一枱左右,但原來要旺屋,所以要去附近誠信,最後1980一枱。送白飯,(甜品/汽水),而富臨就無送白飯(但有e面加炒飯)。但估計誠信係大碟啲既,所以可能兩間差唔多抵食(以飽足度計)唯一欣賞既講完,就講講不滿。一開頭問價既時候,太子(事後先知係老闆)話送白飯同甜品,咁佢就立即print一張八個餸既紙俾我地。好似好求其咁。咁佢地又係做街坊生意既,無print定都正常既。問佢有無平啲,就求其話會改左雙尾班變做粟米班腩,咩都cheap d 咁囉。要求佢俾兩個餐單俾我拎走,好等老人家選擇。但佢最後堅持只俾貴既餐單我地。不過因為唔知點解海怡哥度係7個餸,連基本都唔達標,所以無得揀既情況下,唯有去誠信啦。英雄宴哥日,去到食完八個餸之後就話無甜品,死話係我地聽錯 (五個員工,一人一句,講話 "無可能答應過我地有甜品"之類既說話),係送汽水,唔送甜品。其實google下都知,不論係解穢定英雄,都一定有甜品。所以推論佢當初俾既餐單,真係一份無誠意既"英雄宴餐單" 求其幾個餸加埋就算,唔係set定既餐單。講好左送甜品,又唔送最後罵左十分鐘先求其俾個全部人都覺得唔好食,唔
唯一欣賞既講完,就講講不滿。
講好左送甜品,又唔送
最後罵左十分鐘先求其俾個全部人都覺得唔好食,唔知食左咩茖肚既"紅袓糕"俾我地。
最有趣既地方係,隔離屋都係誠信酒家擺英雄宴。所以無可能無經驗囉,30年喇喎。
對佢個名好失望。
總結: 食物量夠,味道可以入口,好好normal 哥種。
個地濕,好似舊時飲茶,間間都唔多衛生咁樣哥種情況。
伙計唔知頭唔知路就一口講話我錯,態度好有問題。