今日同朋友係跑台山食完飯之後想食甜品,佢就帶我黎北角呢到試下Mango Mania,朋友話新開無耐的。Mango Mania 同 Orange Elephant係一齊,鋪位都算幾大,咁我地只係食甜品,所以只比甜品餐牌我地睇。個餐牌好吸引,款式都算多,而且款款賣相好好。真係好精緻吸引,樣樣都好想試試。最後,我地選了 芒果冰磚 & 芒果蜜糖多士芒果蜜糖多士 $58多士上面有椰子味雪糕同糯米飯,而個蜜糖多士都好厚身,食落好香脆,微微帶點蜜糖味,完全唔會過甜。實在太耐無得去旅行,無得去泰國,無得食芒果糯米飯,一食第一啖糯米就覺得勁好味,再溝埋旁邊既小小椰汁芒果汁,更加開胃👍佢D芒果一d都唔酸勁香甜,可以大大啖咁食。芒果冰磚 $70呢款同樣有好多大大塊既芒果,頂頭係芒果味雪糕,勁香勁芒果,但有小小偏甜。旁邊一樣有糯米飯,芒果汁 同 花奶。可以完全滿足個肚,食冰又可以食糯米飯。佢既冰磚唔係刨冰,係類似綿綿冰咁。好細好綿,本身個碗都已經放左好多花奶,所以都好夠味,入口即溶,滿口花奶味。都係個句,芒果夠甜好好味👍

個餐牌好吸引,款式都算多,而且款款賣相好好。

真係好精緻吸引,樣樣都好想試試。

最後,我地選了 芒果冰磚 & 芒果蜜糖多士

芒果蜜糖多士 $58

佢D芒果一d都唔酸勁香甜,可以大大啖咁食。

芒果冰磚 $70

旁邊一樣有糯米飯,芒果汁 同 花奶。
可以完全滿足個肚,食冰又可以食糯米飯。

佢既冰磚唔係刨冰,係類似綿綿冰咁。

2020-06-01