2013-04-09 586 瀏覽
時不時都有人話掙鮮唔錯又好抵,甘因為起九龍灣行街嘅關係,終於去試佐.首先,其實食物都一般.三文魚系三件刺身一碟,或者兩件壽司一碟,希靈魚,好腥但係又好甜=.=其他刺身都一般,有扇貝壽司,北寄貝刺身...其他壽司舖有嘅,大致上都差唔多.$8蚊一碟的確系抵,不過壽司質素同價格系成正比嘅,同埋限時50分鐘,由行入去waiter出單個刻開始計,可以話好趕,因為迴轉帶轉到個一件唔一定系你想食嘅,要等~但係令我好嬲嘅系佢地工作態度!!!首先,有件蟹籽壽司可能個碟污糟佐,個壽司師傅竟然直接拎高件壽司,倒佐碟入面d污糟野再放翻落去..其二,因為見到隔離對夫婦問個壽司師傅拎到三文魚飯,所以就想問下waitress個飯系咩黎,佢話系三文魚飯,甘我地話系米要自己點?佢話,唔係阿,起迴轉帶度自己拎咖.(我地1點20分就夠鐘,問個陣已經一點05分),甘我地話,吓?我地無見過迴轉帶上面有wor???跟住佢話,我幫你地問下~結果佢去佐問個壽司師傅,就系甘,我地見到個壽司師傅唔知同佢講佐乜,跟住佢頭dada甘走佐.過佐三分鐘左右,我地再問一次,佢唔好意思甘講,講佐啦,等等阿.再等一陣,甘我就直接行過去問啦,第一次,個
時不時都有人話掙鮮唔錯又好抵,
甘因為起九龍灣行街嘅關係,
終於去試佐.

首先,其實食物都一般.
三文魚系三件刺身一碟,或者兩件壽司一碟,
希靈魚,好腥但係又好甜=.=

其他刺身都一般,
有扇貝壽司,北寄貝刺身...
其他壽司舖有嘅,大致上都差唔多.

$8蚊一碟的確系抵,不過壽司質素同價格系成正比嘅,
同埋限時50分鐘,
由行入去waiter出單個刻開始計,
可以話好趕,
因為迴轉帶轉到個一件唔一定系你想食嘅,
要等~

但係令我好嬲嘅系佢地工作態度!!!

其二,因為見到隔離對夫婦問個壽司師傅拎到三文魚飯,所以就想問下waitress個飯系咩黎,佢話系三文魚飯,甘我地話系米要自己點?佢話,唔係阿,起迴轉帶度自己拎咖.(我地1點20分就夠鐘,問個陣已經一點05分),甘我地話,吓?我地無見過迴轉帶上面有wor???跟住佢話,我幫你地問下~結果佢去佐問個壽司師傅,就系甘,我地見到個壽司師傅唔知同佢講佐乜,跟住佢頭dada甘走佐.過佐三分鐘左右,我地再問一次,佢唔好意思甘講,講佐啦,等等阿.再等一陣,甘我就直接行過去問啦,第一次,個壽司師傅唔理我!!!我再問一次,佢好唔耐煩甘望佐我一眼,再轉身去拎,原來d三文魚飯系收埋佐!跟住個壽司師傅將兩碗三文魚飯分別放起兩條迴轉帶上面,真係超嬲!!之後同行嘅人話見到佢起個轉身個陣發曬爛渣!!

最後,起俾錢個陣,total三百幾,食佐40碟,甘俾佐張一千蚊佢找,結果佢話唔收一千蚊,可能當時太心急,我真係見唔到有寫住唔收一千蚊,但係令到我好嬲嘅系,個人最後同我地講,下次記得唔好俾一千蚊!!!

估唔到食餐飯都要收甘多氣,真系無下次!!!
2013-04-07
3 分鐘 (堂食)