2021-06-26
之前誤打誤撞經過呢間餐廳,本身見冇乜人又咁平以為係伏, 但啲同事話不如試下, 所以就入咗去食。 我叫咗個豬扒上海麵, 其他同事就叫咗花膠雞湯麵,黃酒雞湯, 豬扒好食,雞湯底超正, 真係幾濃郁, 黃酒雞嗰個湯勁香 ,完全有驚豔到!食到咁平又咁好食嘅麵,真係得九龍呢邊有! 走嗰陣時個老闆走嚟問我哋啲嘢食得唔得,之後先知原來佢哋嗰陣先開咗幾日,話嘢食係無味精, 同埋好似話佢哋廚師本身係五星級酒店做嘅,依家自己出嚟開舖。試咗一次之後都好幾次帶佐其他同事嚟試其他嘢,次次去都越黎越多人,前日仲要落勁大雨都爆場&有人出面等位等外賣,勁!我前日試佐花膠雞湯麵,個雞好食,去曬骨,個味比海南雞有少少唔同,佢會咸少少。58蚊都係幾抵食,次次我都飲曬啲湯,完全無口乾過,應該真係無味精。