2017-10-02
第一次食lee間餐廳。之後係網上見倒有介紹,見屋企放假就帶左佢地去試試泰國菜。間餐廳晚市1800開,我地1755就開始等,門外都幾多人等。首先上係個湯,甜酸辣齊哂個湯入面,好奇怪。係飲落口第一個感覺就係辣,然係甜就酸。真心有d伏🤦🏼♀️然後來個爆炸茅豆腐,初初以為都係伏。點知食完之後想嗌多碟😍一咬入面係滑滑既山水豆腐,岀面個皮炸到好脆好香辣👊🏻下次去一定要嗌多碟😍之後來了泰式小食拼盤,係好扺食之選😍有齊豬頸肉,蝦肉春卷,炸蝦球,牛,雞肉串燒。個豬頸肉咸道剛好,吾會好似其他餐廳整到頸咸,蝦球大大個有原隻蝦在入面😍之後到個泰式蟹肉炒飯,的確有蟹肉夾在飯入面,仲好多蟹肉添。但炒得吾算太好食。蟹既味道入吾倒個飯入面。最後個泰式豬手吾記得幫佢拍照添!個豬手蚊得好lum好入味,下面有梅菜係底😂值得一試。仲有個椰汁特飲$28好扺飲😍
泰式小食拼盤
仲有個椰汁特飲$28好扺飲😍