2016-11-01 2622 瀏覽
朋友搬左來呢頭住,話Tony's Hell可以一試,廚師係整晚一個人serve晒所有客,所以必須要訂位,之後就膽粗粗打電話去試下。只睇門面,已經好有日式feel,所以我自己都有D意外,不過果晚堅大風,所以去時記得著多件衫,坐係室外吹左成晚,都真係幾凍。同時,引申左第二個問題,夏天好熱坐街邊,同冬天好凍坐街邊,都係考慮因素。廚師當晚介紹左個set dinner(如圖),我地係唔會知食咩,所以只係等同目睹佢煮嘅過程。份量夠唔夠就見仁見智,廚師亦sell無味精,所以每一味都好清,尤其個沙律,菜新鮮又咬落去「shock shock」聲,就算個dressing都係自家制,似千島但又似⋯⋯⋯⋯總之就係估唔到,亦係廚師成晚同我地既話題。就算個湯話有六樣野係入面,但其實凡估中左紅蘿蔔,其他五重就‥‥‥味道似蕃茄,但又話無,當然,無味精當然係淡既,唔重味,所以清清地都OK既!湯前有個意大利雲吞,煮熟左之後再用火槍燒焦少少,令到佢脆脆地,食落更有口感。之後上主菜,凍烏東放煎帶子,材料係新鮮既,但就一般,欠缺特色。另一道係燒豬仔肶,簡簡單單,有少少「UN」,而個飯我以為飯中心會有野流出來(其他相度睇到),不

湯前有個意大利雲吞,煮熟左之後再用火槍燒焦少少,令到佢脆脆地,食落更有口感。之後上主菜,凍烏東放煎帶子,材料係新鮮既,但就一般,欠缺特色。另一道係燒豬仔肶,簡簡單單,有少少「UN」,而個飯我以為飯中心會有野流出來(其他相度睇到),不過都算OK!

成晚我自己覺得最好食係個甜品,可能我第一次食呢一種梨,軟林林,一咬就有桂花味,多汁又甜,自己都幾鍾意。不過廚師話個個月都會轉餐單,或者我呢頭POST完,果頭已經有新既菜色招呼各位!
2016-10-12