2014-04-04
番左咁多日工終於都等到禮拜日,可以放下假,食評都冇咩點打過所以我就約左個麻煩既女人,即係又係上次個'老死'行街食飯結果兩個購物狂又買到一袋二袋,冇得救,大出血><我都想扔低佢,但扔唔甩,咁多共同嗜好haha記得之前咪話再講過會番兜大喜屋既,對上食應該係2月既事呢次咁岩行開銅鑼灣,又冇話特別諗到想食咩,都係守番上次個承諾好d唔係啊'老死'又話我加啦,又好彩呢頭又有大喜屋分店,唔洗再答車過去呢次我真係記得影相~一坐低梗係嚟個蝦刺身,三文魚刺身,帶子刺身啦帶子刺身我最愛,都幾爽口,有d唔夠喉,一嚟到搶食三文魚刺身都幾新鮮整體合格同埋都夠凍呢碟擺位都叫做幾有心機,條老死又霸住嚟食佢既意見就係都ok,飯唔會過多,size都適中話口未完,佢唔小心甩手冇左件蝦壽司下次幫你寫多幾件,等你即刻可以做後備^^呢個就真係我加啦,冇人同我搶芥辣八爪魚壽司真係我最愛都係同平時咁好味,要再叫多d蟹子壽司d蟹子都幾滿下卷物做到大細岩岩好,我就一啖一舊加埋上面d汁一齊食都幾醒胃至於蟹粥方面味道都ok,幾入味同個粥底都煲得夠綿,值得一讚牛肉湯烏冬,烏冬質地都正常,如果比多幾塊牛肉我就好了呢碟個肉都唔會'
所以我就約左個麻煩既女人,即係又係上次個'老死'行街食飯
結果兩個購物狂又買到一袋二袋,冇得救,大出血><
我都想扔低佢,但扔唔甩,咁多共同嗜好haha
記得之前咪話再講過會番兜大喜屋既,對上食應該係2月既事
呢次我真係記得影相~
帶子刺身我最愛,都幾爽口,有d唔夠喉,一嚟到搶食
三文魚刺身都幾新鮮
整體合格同埋都夠凍
佢既意見就係都ok,飯唔會過多,size都適中
話口未完,佢唔小心甩手冇左件蝦壽司
下次幫你寫多幾件,等你即刻可以做後備^^
芥辣八爪魚壽司真係我最愛
都係同平時咁好味,要再叫多d
蟹子壽司d蟹子都幾滿下
我就一啖一舊
加埋上面d汁一齊食都幾醒胃
幾入味同個粥底都煲得夠綿,值得一讚
如果比多幾塊牛肉我就好了
我都好擔心會'un'同難咬
佢就'林林'地,易入口,都叫做ok既
其他熟食一樣ok
仲有芝麻雞翼,夠晒熱辣辣,脆口得嚟有汁,不妨試下
唔記得左影
唯有下次有機會先啦
題外話/補充資料:
呢間服務員態度都nice,會主動加茶,收野都唔會好慢,我地叫d野都齊,冇咩漏單情況出現
部升降機快過尖咀個架,哈哈