2009-08-13 24 瀏覽
上海菜既特式係多油多醬, 今日係呢到食到既係無味淡菜! 雖然我好多時食上海菜都覺得佢哋既油醬真係用得太多, 好油. 不過呢d就係上海菜既特式. 雖然話口味會因應客人群黎轉變. 但係都唔應該改到好似我今日呢餐咁~~~~~ 總括黎講, 食物味道一般, 未去到難食既地步. 不過作為一間咁大既上海菜館, 簡直係不能接受之.老重慶擔擔麵 ($38): 擔擔醬有色無味~~~ 百頁毛菜 ($52): 普通貨色. 無咩特別霸王小籠飽 ($28): 對呢味餸我最有意見~~~~ 一來上枱嗰陣都唔係熱既. 我一口食晒成個, 但係d湯都唔係熱既... 只可以話比室溫暖少少!! 肉質口感ok, 但係個湯完全係..清湯... 清到食唔到肉質既鮮味~~~ 唔掂當!!崇文門鮮肉水餃 ($36): 又一口感ok, 但係無味既菜式.啱啱睇單先發現原來一坐低就係枱面嗰碟 "酸菜" 係要比錢. 但係俾得超唔值~~~ 當晚嗰碟係咸花生同炸魚仔~~~ 兩樣都唔香口. d花生好似失左風咁, 口感其差! 唔駛收錢我都無食. 估唔到原來佢無聲無息咁收左我十蚊~~~

老重慶擔擔麵 ($38): 擔擔醬有色無味~~~
百頁毛菜 ($52): 普通貨色. 無咩特別