2017-05-26 1374 瀏覽
中上環一帶實在有太多太多cafe/coffee shop,熱愛咖啡同甜品嘅我實在試極都試唔完。曾經有段時間,每個星期六都會過上環學樂器,果時一到假日就好開心,因為可以順便係呢區搵食。3rd space一直在名單之內,奈何唔係成日咁有興致都想行咁遠,上樓梯上樓梯再上樓梯過黎食個tea。直到近日,決心約三兩知己過黎,總於一試。食左幾款食物,鹹點還好,唔算有特別意外驚喜。一心為Earl grey pancake而來,果然無失望。最愛厚身有口感,但質地又軟熟嘅pancake。三層疊埋一齊食,好滿足。由於朋友唔食生果,所以pancake賣相一般,只有朱古力醬同煉奶,但味道一流,又唔會蓋過淡淡伯爵茶香。朋友揀左木瓜,亦都叫店員分開上。老老實實,木瓜就同個pancake唔算好夾。😂😂 我諗如果選擇返香蕉、士多啤梨等,應該一流。😊

• Earl grey pancake
  • Earl Grey Pancakes