2015-04-30
等左差唔多一個鐘就有位,2人hkd198埋單太想念台灣的肥瘦均勻的魯肉飯了,呢份煎沙朗牛肉噪飯雖然冇台灣個啲咁正咁好食,但依然俾個讚佢。但如圖所見,得3小塊沙朗牛溏心蛋個樣係差左d但味道都ok,半隻岩岩好唔會太濟。台灣既出品係有誠意既,個飯羹都唔同d呢舊磚係幾值得一試!大大舊好扺食,台灣菜式就係裝飾得靚,好有誠意!本人都幾中意甜食、士多啤梨同多醬既西多士,所以對呢舊磚既評價係好高的!烘過既脆多士吸收左士多啤梨醬同雪糕……個種又甜又淋又多汁既感覺而同行友人叫左一碗花菇水餃面。我食左一啖,面係幾煙韌,不過真係冇咩特別。普通貴價面一碗,湯又唔係特別好飲,料又唔係特別靚。上次黎已經係一年前,可能換左餐廳主管,服務生既turnover又高,日日長龍長到唔休做,根本就冇服務可言!自問不是嫌三嫌四中意投訴既人,有普通大排檔既服務已經好滿意。飯都未開始食就已經好嬲!1- 去拎籌個陣hostess 姐姐禁緊自己部私人手提電話。我講:兩位。佢依然機不離手,遞籌俾我就算!一句回應都冇!其實你有冇尊重下你份工你個客人。2- 睇到餐單諗住叫野食,你係可以搵唔到人幫你,舉手舉左幾分鐘都冇人理你!企cashier個
台灣既出品係有誠意既,個飯羹都唔同d
呢舊磚係幾值得一試!
2- 睇到餐單諗住叫野食,你係可以搵唔到人幫你,舉手舉左幾分鐘都冇人理你!企cashier個位兄台明明企係度冇錢收都唔會幫你、送餐侍應行過就行過睬你都有味……眼見3-4台人都舉手個個都扮睇唔到
3- 落錯單!本身個toast係叫左芒果味。幫我落單個位姐姐好似仲未回魂,我講左3次先落到張單。
4- 上toast又唔上叉,又要舉下手搵人服侍我,俾返2枝叉我洗下。
總結係,咁既價錢咁既服務,仲要我去等位,我不如嘆茶記,就算係對住稻香姐姐都冇咁嬲。至少呢大半年都唔會再去!點都等到換左服務生先