2021-06-28 604 瀏覽
呢排日日都下大雨, 食飯都盡量留係室內,閒日既DINNER就係沙田市中心經有蓋天橋連黎到沙田富東閣吃中菜,聽聞片皮鴨好好味輕輕鬆鬆到達! 嗌左2枝大既藍妹, 必備!我地2個人, 上網睇介紹嗌一個片皮鴨二食, 再加小食已經好夠飽. 為食既我地就跟住嗌, 小食要左海蜇青瓜, 海蜇頭有D唔夠爽口,青瓜好淡, 唔夠入味..片皮鴨二食要加$30, 嗌左醬爆鴨件, 好普通..... 骨多過肉LOL片皮鴨, 份量幾大, 2個人食唔晒.. 不過鴨片味道不錯, 脂肪同肉比例岩岩好可惜麵餅太大塊,太厚,夾2-3舊肉會好食D, 如果唔係會好乾OVERALL呢餐味道都OK既, 但我地嗌多左, 4個人食應該岩岩好. 小食唔夠入味,  下次有機會再黎可以試埋其他熱食~
輕輕鬆鬆到達!
嗌左2枝大既藍妹, 必備!