2020-03-02 1092 瀏覽
女仔永遠都會比靚靚既tea set吸引,而今日既目標,就係K11 musea既Artisan Lounge打嚟問過無得book位,要嚟排隊咁就唯有準時乖乖去攞位啦,好彩都唔係要等好耐可惜既係佢安排比我地既位,並唔係main area 嗰邊,亦無個架比你感受下懸浮下午茶😢我地坐既位好開陽,基本就似係商場中間放咗幾張枱咁,周圍都有人行嚟行去。有時d人重會幾近距離8下你食乜咁😓。感覺怪怪,好似金魚缸條魚一樣先嚟latte,靚靚仔仔,正正常常嚟到tea set 真身,大路三層架,一層咸點,兩層甜可能太肚餓,而咸點份量亦比較少,一下子就俾我地食完,但無乜邊款有特別印象,只記得個紫薯塔個皮好淋,好似放咗好耐咁😅😅😅嚟到甜品呢,樣係靚既,但大部分偏甜,每樣同朋友試咗一啖就放棄了呢層我朋友直頭放棄埋😅。太甜啦最後好彩有幾個Scone頂下肚,如果唔係8百蚊真係食風🙈最後講下感受, 首先讚下 Reception既禮貌係唔錯既. 但去到負責我地個area既waitress簡直就係茶記既速度同水準.  不停用身體語言催促你落單, 只要你答未決定好. 佢即頭也不回轉身走人(真心建議佢唔做呢間可以apply澳牛,

打嚟問過無得book位,要嚟排隊
咁就唯有準時乖乖去攞位啦,好彩都唔係要等好耐

先嚟latte,靚靚仔仔,正正常常
嚟到tea set 真身,大路三層架,一層咸點,兩層甜

呢層我朋友直頭放棄埋😅。太甜啦

最後好彩有幾個Scone頂下肚,如果唔係8百蚊真係食風🙈

最後講下感受, 首先讚下 Reception既禮貌係唔錯既. 但去到負責我地個area既waitress簡直就係茶記既速度同水準.  不停用身體語言催促你落單, 只要你答未決定好. 佢即頭也不回轉身走人(真心建議佢唔做呢間可以apply澳牛, 相信會係一個出色員工). 到我地落咗單, 你想再揾到佢比杯水都難.....
再嚟環境, 就好似上面所講, 你會覺得自己好似條金魚咁, 全程比人觀賞,  係一個會令你完全唔放鬆既下午茶. 再姐, 呢個價錢, 好多大酒店可以選擇. 食物同環境都會比佢好. 所以呢......... 呢度既TEA SET一生人嚟一次夠啦. 打過CARD, 叫做嚟過.  完!!!

不過, 女仔錢係易呃D既. 我見其他食評, 佢其他菜式都好似唔錯 (個樣夠靚), 我諗我為咗佢其他野食, 再試一次既. 如果我下次有幸再見到嗰位出色員工, 一定會再同大家分享