2017-07-12 557 瀏覽
還記得好多好多年前ikea 餐廳仲係好易搵位, 但宜家已經變到無時無刻都係咁多人, 食物質素雖好, 又會有d變化, 但價位愈來愈高, 都好少食, 今日忽然好想食肉丸, 所以就趁下墟。夜晚6點幾黎到, 已經坐無虛席, 等位都等左好幾個字, 食物方面, 主菜既款式愈黎愈多元化, 當日有豬手, 牛排, 燒雞等等, 而我地就叫左3樣食物, 已經係就住黎叫, 因為唔想係ikea都食到咁貴XDD肉丸10粒配薯蓉($29):呢個都係IKEA 既signature, 而仲係keep到價位, 好食, 抵食! 所有主菜都無得揀配菜, 例如肉丸/燒雞一定配薯蓉, 但之前可以揀配意粉/薯仔, 感覺會好d燒雞配薯蓉($89):有d貴, 不過燒雞都算幾大份, 味道不錯, 但肉質有d乾。煙三文魚($33):無乜特別, 個汁幾好味。總括黎講, 唔係真係好想食肉丸都唔會特登等位食

肉丸10粒配薯蓉($29):

燒雞配薯蓉($89):
有d貴, 不過燒雞都算幾大份, 味道不錯, 但肉質有d乾。
燒雞
煙三文魚($33):
無乜特別, 個汁幾好味。
總括黎講, 唔係真係好想食肉丸都唔會特登等位食
燒雞