家賀屋

Harvest House
連我自己都估唔到我有幾鍾意嚟呢度食飯😂食物同服務真係好好,同埋我最念念不忘嘅係佢哋嘅刺身,真係新鮮即叫即切,作為龍蝦迷嘅我,知道佢哋有龍蝦刺身,為咗佢,所以再嚟食飯🙈🦞活伊勢龍蝦刺身因為有6折,300幾蚊就食到新鮮即叫即切嘅龍蝦刺身,鮮甜到不得了,肉質爽口彈牙,加埋柚子醋酸酸甜甜,更加可以帶出龍蝦嘅鮮甜🍣海膽龍珠卷濃郁醬油漬蛋黃加埋鮮甜本鮪魚腩蓉同海膽,加埋金箔成件事高貴晒,好食又好睇,必試呀!🦑海苔脆醬魷魚之前喺灣仔分台店食過又係一定要再叫系列,魷魚唔會炸到一團粉,金黃香脆,加埋檸檬汁同沙律醬,咸咸地微微酸,又炸得夠香口,好正🍣壽司🦐黑松露特大赤海蝦|赤海蝦鮮甜,肉質爽脆,黑松露味夠重,呢個我都好鍾意🐟 火炙左口魚裙邊|一如以往,火炙過可以帶出魚肉嘅油脂香氣,口感鮮嫩,入口即溶🐔汁燒免治雞軟骨棒又係有encore item😝掃上濃郁嘅日式照燒醬汁壽燒,外層焦香微甜,內裏口感豐富,加埋雞軟骨口感豐富🥟鷄皮餃子用雞皮代替傳統餃子皮,雞皮嘅油脂滲入餡內,口感外脆內多汁,香氣濃郁,記得加埋蘿蔔蓉一齊食,更香且無咁膩🫜高湯煮大根健康解膩之選,蘿蔔又淋又入味🍰開心果巴斯克蛋糕除咗龍蝦刺身,佢就係

🦞活伊勢龍蝦刺身

🍣海膽龍珠卷

🦑海苔脆醬魷魚

🍣壽司

🐔汁燒免治雞軟骨棒

🥟鷄皮餃子

🫜高湯煮大根
健康解膩之選,蘿蔔又淋又入味

🍰開心果巴斯克蛋糕
除咗龍蝦刺身,佢就係另外一個戲肉喇!個甜品靚到呢😭仲要個蛋糕好香開心果味,又有開心果碎,好好食!加埋好靚嘅茉莉公主畫碟,全日幾攰都好,見到就會開心返晒💕

🍹飲品
🍑三得利 蜜桃碳酸酒|好香桃味易入口,食炸物同串燒配佢真係一流
🍇巨峰乳酸|反而無梳打我覺得仲香甜好飲