一直想黎呢間試下佢個炸髀,今日的起心肝同屋企人黎,出左地鐵站之後行一陣就到。我同媽媽一心諗住去食完之後仲可以去附近行下,所以坐左係店鋪附近既櫈食。首先叫左個炸雞髀+分子珍珠奶茶既套餐$50因為媽媽唔食得辣,所以只係落左海苔椒鹽既粉,唔辣帶點紫菜香,有啲鹹味調下味,為新鮮熱辣辣炸出黎既雞髀加點風味,個皮脆卜卜,肉質嫩滑,非常好食。我媽就想試下爆珠蜂蜜分子珍珠奶茶,內有爆珠同珍珠,令到飲既時候兩種口感,珍珠唔會比連鎖店既遜色,幾有趙口,加左蜂蜜就為香滑既奶茶加點甜蜜,但佢個甜度適中都唔會好甜。然後一定要提既係香芋燴薯波$12就有4粒,仲要勁好食,外酥內軟滑,表層同個涵黏黏的,唔係好知點形容,總之口感係極佳!另外仲嗌左炸花枝丸,入面充滿住一粒粒既墨魚粒,好似無乜幾可會咁足料,幾彈牙,仲有埋類似泰式辣醬配,加添美味。最後仲叫左個$40套餐,嗌左滷水雞髀 + 咖喱角4塊,加多$10叫左杯珍珠奶茶,本身諗住嗌柚子蜜,不過賣晒。但一定要提既係佢個珍珠奶茶,茶香奶滑,整得唔甜但仲好飲過啲連鎖店,飲左都唔會覺得肥,茶香味真係好香濃,而且珍珠都唔差,有趙口,下次有機會都要再飲,真係好彩佢無柚子蜜先試到佢,

首先叫左個炸雞髀+分子珍珠奶茶既套餐$50
炸雞髀

爆珠蜂蜜分子珍珠奶茶

香芋燴薯波  4粒

炸花枝丸  8粒

但一定要提既係佢個珍珠奶茶,茶香奶滑,整得唔甜但仲好飲過啲連鎖店,飲左都唔會覺得肥,茶香味真係好香濃,而且珍珠都唔差,有趙口,下次有機會都要再飲,真係好彩佢無柚子蜜先試到佢,媽媽都大讚仲好飲過啲連鎖店,價錢仲要差唔多,甚至平過某啲店舖。
珍珠奶茶

滷水雞髀個人認為一定要點翻d滷水汁食就會非常有味道,如果可以本身滷得入味d就更好,個汁都調得唔錯,不過要小心漏汁因為d汁都幾多下,我都唔小心漏左落袋哈哈。
滷水雞髀

然後個咖喱角都唔錯,皮薄又脆,餡量同味道適中,都值得一食。
咖喱角

去到見到有幾個人排隊已經覺得係正野,因為附近唔算多人流,唯獨佢一間有好多人,而且即叫即炸,好食既野係值得等待的。得閒會再黎,因為揸車黎可以泊正係出面,等既期間都見到好多人係突登揸車黎。
2019-09-22
炸雞髀