2018-09-15
話說呢間鋪係男朋友屋企附近,係酒樓入面有個叫"簡單廚房" 有下午茶粉麵炸脾食, 好吸引就走入去試試.叫左個出前一丁蘿蔔餐肉+熱奶茶$29諗住最簡單既野都冇可能會難食, 但個蘿蔔係鞋口仲有好多根仲加左幾條芽菜... 都係第一次食麵咁既樣. 不過杯奶茶就正常.男朋友叫左杯菠蘿紅豆冰,拎到黎係紅豆水加菠蘿飲落去勁奇怪,同個侍應講未落奶,佢拎番杯野番去,廚房嗰個就好大聲咁話:係咁㗎!邊有奶ga 之後男朋友就話要換其他野,廚房先肯加番奶D 味道先正常番dd....等左5個字先出隻炸脾!成碟野都勁油,一拎起隻雞脾,骨都想甩落黎咁. 咬一啖,又鞋又老,成口都係油個廚師有冇心去煮野食,一食落去就知. 而呢個係睇個樣都知本黎我都同男朋友講好又一餐唔好又一餐,但佢話點解要比錢食垃圾本來好好地既食物比佢地煮到壞晒最後係取消左呢份餐. 希望佢地可以改善一下。尊重食物! 其實只要比番小小心機,炸野果陣去睇住個時間,或者用個計時器. 炸完既野印一印或者等一等先出比客人, 成件事就唔同晒
叫左個出前一丁蘿蔔餐肉+熱奶茶$29