2022-07-21
上個星期又發現炮台山開多間新𝚌𝚊𝚏𝚎🤣所以呢次又黎幫大家試吓🫶🏻呢間𝙲𝚊𝚏𝚎嘅位置比較隱蔽,喺近海邊某左高樓嘅後方,可能因為𝚌𝚊𝚏𝚎比較新所以我哋去到嗰陣冇咩人🤔可以周圍揀位坐💖𝚂𝚕𝚘𝚃𝙷 𝙲𝚊𝚏𝚎以樹懶作為主題,可以見到有好多樹懶嘅公仔同埋擺設🦥店主應該係希望大家嚟到呢度可以同樹懶一樣,放慢腳步,馬會一下🥰不過細細聲講🫢我覺得上菜速度有𝚍需要改進😂我哋落完單隔咗好耐時間先上菜🥲呢一點希望可以唔好咁慢活🤣見到隔籬枱客人帶埋自己隻狗仔🐶過嚟食嘢同影相,見到店家都好歡迎🥰🍱定食$𝟿𝟾包括前菜𝚇𝟸,主菜,飯團,蕎麥麵呢個定食睇落好似好豐富打卡都幾靚👍🏻味道方面我哋覺得一般般啦~主菜可以揀吉列豬扒同柚子雞,我哋就揀咗雞覺得味道唔錯👍🏻不過飯團完全冇味有啲失望🥲不過嗌佢哋嘅煮食嘢飲就可以半價呢一點幾吸引🍨芭菲杯$𝟼𝟾其實我哋覺得個芭菲有啲小貴🤔不過呢個配嘢飲都可以半價個銀包都安樂啲😂上到嚟個樣好靚✨抹茶雪糕好好食不過都幾易融要快啲食,小丸子質感都好好👍🏻不過芭菲黎講我覺得層次比較少份量都比較細,如果多啲就好🥺🍹白桃梳打$𝟸𝟿(半價)上到嚟冇諗到原來杯嘢有加入蝶豆花做調色🤣飲落就冇乜蝶豆花味嘅~不
🍱定食$𝟿𝟾
包括前菜𝚇𝟸,主菜,飯團,蕎麥麵
🍨芭菲杯$𝟼𝟾
🍹白桃梳打$𝟸𝟿(半價)
上到嚟冇諗到原來杯嘢有加入蝶豆花做調色🤣飲落就冇乜蝶豆花味嘅~不過白桃味幾香✨呢杯幾推薦~𝙱𝚝𝚠記得攪勻先飲
☕️鮮奶咖啡$𝟸𝟸.𝟻(半價)
呢杯真係有啲失望🥲嘢食食到最尾杯嘢先嚟到,拉花同味道都唔掂,成杯野淨係飲到澀味,希望店家可以改進下🙏🏻