2023-05-25 28 瀏覽
今日去咗炮台山呢一間台式餐廳食下lunch, 餐廳距離地鐵站都唔係太遠,非常容易搵到 我哋下晝食下午茶,所以好快就有位,唔使排隊非常好餐廳充滿台式嘅設計,有好多唔同嘅燈籠,非常有意思!每一個燈籠都會寫上唔同嘅食物,好似望上去天花板,就可以睇到啲menu,呢個位非常特別首先想讚佢嘅半筋半肉麵,一上枱見到份量都幾多,牛筋炆得非常軟林林,非常好食,亦都非常入味!牛腩亦都唔會有太韌嘅感覺,做得非常好,再配埋麵條一齊食非常正,個面亦都唔會太淋,火候控制得非常好麻辣金錢肚亦都非常正,金錢肚非常爽口彈牙,再配埋個辣汁食,簡直係一流,非常有台式嘅風味!朋友就非常鍾意佢嘅雞絲粉皮,話佢嘅調味都做得幾好,粉皮亦都煙煙韌韌幾好食!我同朋友都不約而同叫咗燒仙草奶茶,奶茶調味唔錯,唔會有太甜嘅感覺,再加埋仙草,口感非常特別,夏天飲簡直一流!下午茶時段黎食價錢都唔算太貴,有機會會再返嚟幫襯
我哋下晝食下午茶,所以好快就有位,唔使排隊非常好

下午茶時段黎食價錢都唔算太貴,有機會會再返嚟幫襯