2012-01-15 82 瀏覽
呼呼呼~ 寒冬黎到就緊係要多d打邊爐啦近排聽到收音機話沙田河畔有炭爐打邊爐,聽到咁特別就約齊三五知己黎試下.我地今日好彩早左到都唔洗等位,好快伙記已經安排左個位俾我地,雖然話就話大牌檔feel,但係個地下環境果d都算乾淨!之後就快速地點菜,因為第一次黎食都唔知有咩招牌菜最後就叫老闆推介幾款黎試下,呢個老闆好後生,一路同我地點送一路問我地係黎自邊度係咪想睇下收音機個宣傳效果傳到去邊呢今次我地點既多數都係海鮮類-跟住就到肉類-由於坐出面太凍既關係,我地o係D送未黎之前搬番入去鋪頭坐即時暖哂,可以慢慢咁享用我地既晚餐,又唔洗怕落雨同埋提一提果班男伙記真係堅料,個火爐咁熱都可以徒手拎起佢,咁唔怕火抵你地收咁既價錢啦!今次無試過燒,下次有機會要試下打孖上先
呼呼呼~ 寒冬黎到就緊係要多d打邊爐啦

近排聽到收音機話沙田河畔有炭爐打邊爐,
聽到咁特別就約齊三五知己黎試下.

我地今日好彩早左到都唔洗等位,
好快伙記已經安排左個位俾我地,
雖然話就話大牌檔feel,但係個地下環境果d都算乾淨!
有火黎到勁興奮,因為出面真係好凍> <
之後就快速地點菜,因為第一次黎食都唔知有咩招牌菜
最後就叫老闆推介幾款黎試下,呢個老闆好後生,
一路同我地點送一路問我地係黎自邊度

係咪想睇下收音機個宣傳效果傳到去邊呢

今次我地點既多數都係海鮮類-
生蠔仔,超好食又大隻! 啖啖肉!
呢個好似叫做帶子,好鮮甜!
呢個芥末魷魚鬚,咁食法幾新鮮,唔鍾意又可以放入個爐度滾兩滾就食得!
跟住就到肉類-
當然唔少得主角肥牛啦! 呢個牛雖然係貴左少少,但係堅係入口即溶咁好抵食!
呢個老闆話係招牌菜,係自創既墨汁丸拼蝦丸,初初我都唔係幾接受到果種墨汁味,但係點埋醬個味都OK!
呢個係自創既芝心牛肉丸,好似我咁係芝士粉絲既朋友就岩哂啦! 不過入口果時小心D芝士會流出黎燙親個咀.
由於坐出面太凍既關係,
我地o係D送未黎之前搬番入去鋪頭坐

即時暖哂,可以慢慢咁享用我地既晚餐,又唔洗怕落雨
暖笠笠!
同埋提一提果班男伙記真係堅料,
個火爐咁熱都可以徒手拎起佢,咁唔怕火抵你地收咁既價錢啦!

今次無試過燒,下次有機會要試下打孖上先
2012-01-13
暖笠笠!
呢個好似叫做帶子,好鮮甜!
生蠔仔,超好食又大隻! 啖啖肉!
有火黎到勁興奮,因為出面真係好凍> <