平時週末都會去澳南海岸嗰邊食brunch,今日去左將軍澳CAPRI嗰邊,睇吓有冇新餐廳,結果俾我發現呢間泰國fusion餐廳,一到門口就被餐廳入面一樣東西吸引我,我不假思索就入咗餐廳🤩呢個鞦韆梳化就係吸引我既地方,坐得特別舒服😍😍餐廳既brunch同樣吸引,餐廳主打泰國fusion菜,所以餐牌上冇傳統嘅泰國菜,取而代之嘅係加入泰國元素嘅西餐,仲有甜品Omakase。- 燒PRIME美國西冷.扒什菇.蒜鹽醬上菜時候見到一個黑色砂煲,令我以為上錯菜😝。一打開先知餐廳用炭燒既方式烹調,令西冷扒帶一股獨特炭烤香🤙🏻。另外餐廳仲配上蒜鹽醬,賣相有啲似薯蓉,結果自己食咗一啖發覺好鹹🤣。反而西冷扒沾上蒜鹽醬令肉味更突出。- 自家製三色班戟.鮮果海鹽忌廉.營養脆棒🧺餐廳用左巨型竹籃呈上食物,竹籃加上竹菜代表夏天,充滿泰國風情。三片班㦸差唔多有我塊面咁大👨🏽‍🦰,口感鬆軟,加上蜜糖即係經典組合🤩。班戟上面放滿各款生果粒包括士多啤梨、青提子、藍莓等等。不過我哋可能影相影得太耐,營養脆棒稔左少少😢另外Brunch Set免費包一杯咖啡或汽水,我哋一樣選擇咖啡。炭燒PRIME美國西冷有驚喜,份量好足,整體環境

呢個鞦韆梳化就係吸引我既地方,坐得特別舒服😍😍

- 燒PRIME美國西冷.扒什菇.蒜鹽醬
燒PRIME美國西冷.扒什菇.蒜鹽醬

- 自家製三色班戟.鮮果海鹽忌廉.營養脆棒🧺
自家製三色班戟.鮮果海鹽忌廉.營養脆棒

炭燒PRIME美國西冷有驚喜,份量好足,整體環境休閒舒服,以後將軍澳食lunch可以考慮ReDivine!
2021-10-24
燒PRIME美國西冷.扒什菇.蒜鹽醬