2021-08-06
已經好耐冇食放題,特別鍾意有得打邊爐兼食魚生嘅放題~~ 呢間自助形式落單,掃個QR code,已經唔係傳統寫紙仔😢又變成時代嘅產物。講返環境先,有卡位坐,舒服闊落既。價錢方面就星期一至四 $228。放題黎講,仲要有得打邊爐,算係抵食。蔬菜類方面都多選擇,淨係疏菜都有六款:西蘭花、菜心、娃娃菜、生菜、白菜、仲有一款唔太肯定 (莧菜?)。其他都係d大路野啦~~飲品都有野簡,有得任飲生啤,咖啡。🔺壽喜燒一人鍋特別在於可以揀一人鍋或者二人share一個大鍋,鍾意開心share嘅朋友或者鍾意獨食嘅朋友都有得揀!湯底唔錯,係甜日式豉油味,唔會太鹹啱啱好, 浸娃娃菜個陣會食得出壽喜燒湯底原味,好正🤪🔺蟲草花松茸湯一人鍋呢個就足料喇,因為湯底真係有蟲草花,但放心唔會太重藥材味,反而係幾香嘅菇茸味。 鍾意養生嘅可以揀呢個湯底。🔺草飼牛舌 (頭盤送)雖然薄薄地但勝在有彈性,爽口,鍾意食牛舌既朋友應該都會鍾意食嘅。🔺 極上牛肉唔會太肥, 又有少少油花,啱曬女仔食~~🔺大白蜆有蜆嘅鮮味,無沙,唔錯。🔺燒茄子 其貌不揚但食落又幾好食,應該係用咗日式醬汁去燒。🔺千島燒蟹蓋朋友話呢個一般,有少少蟹肉既,但我諗喺放題
🔺壽喜燒一人鍋
🔺蟲草花松茸湯一人鍋
🔺草飼牛舌 (頭盤送)
🔺 極上牛肉
唔會太肥, 又有少少油花,啱曬女仔食~~
🔺大白蜆
有蜆嘅鮮味,無沙,唔錯。
🔺燒茄子
其貌不揚但食落又幾好食,應該係用咗日式醬汁去燒。
🔺千島燒蟹蓋
朋友話呢個一般,有少少蟹肉既,但我諗喺放題食蟹蓋應該唔好期望太多。
🔺三文魚、甜蝦、八爪魚
新鮮,冇雪藏味,可以接受。
🔺 串燒日本雞軟骨
爽口,燒得香脆。