2022-12-06
今次嚟到位於旺角嘅見見面,朋友話拍得住有幾間出名嘅火鍋,甚至覺得好食過佢地,一於試吓係咪真先😂既然係川菜,一定要試一試佢哋嘅麻辣火鍋,之後仲揀咗個椰子雞鍋,睇相都知幾正宗,如果食唔到咁辣可以叫佢小辣,湯底比較重味,少少麻椰子雞鍋非常香,入邊仲有一條條椰子肉,湯底比較清淡入邊有好多唔同款嘅牛肉,雪花牛牛板鍵等等,麻辣味嘅牛肉非常正,牛肉吸入麻辣汁食得勁過癮,反而牛肉配椰子鍋就比較清淡,更顯牛肉嘅味道大大粒帆立貝和帶子,唔係度度都可以任食嘅價錢食到,雖然佢係冰鮮,但食落去一啲腥味雪藏味都冇第一次用雞腎嚟打邊爐,估唔到唔會好硬,而且咬落好彈牙,有口感,食落幾得意應該大家都比較少見到有墨魚咀,我第一次見到都唔知係咩嚟,解咗凍先知係墨魚咀,食落都好有口感,好彈牙,會食唔停口會食上癮既然叫咗椰子鍋,一定要試吓椰子雞,原來椰子雞食落甜甜地,本身諗住攞嚟調個湯嘅味道,所以放咗好耐,點知最後食落去雞都冇老到雞肉依然非常嫰滑有冇試過用龍躉打邊爐?魚肉非常滑,而且冇魚骨,比起普通魚柳更勝一籌好難得見到有邊爐可以食鱔雖然唔係大大嚿,食返多幾件已經好開心出面買一條鱔都幾貴,任食嘅價錢都可以食到真係好抵魚柳一定冇
魚柳一定冇龍躉咁好好食,會散開,而且魚肉冇咁滑,但大大件,識落好滿足
有我最愛嘅皇帝菜,油麥菜同生菜好新鮮
10分我會比7分,嗰日招呼我哋嘅係一個阿姨,態度都唔錯,好有笑容,而且餐廳已半自助方式去營運,我哋可以喺自助區揀選唔同嘅食物,而自助區嘅食物都好豐富,牛骨髓牛柏葉拎到我哋想飲嘅飲品,可以自己加湯而牛同海鮮就要order先上,自己覺得椰子湯底比較清淡,都係麻辣非常加分